Το ΚΕΚ ΓΕΝΝΗΑΤΑΣ ενισχύει τη συνεργασία του με το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου

Νέο πλαίσιο συνεργασίας του ΚΕΚ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ με το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης

Εν όψει του σχεδιασμού της νέας περιόδου υλοποίησης εκπαιδευτικών δράσεων από το ΚΕΚ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ, στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Ενημέρωσης Επιμόρφωσης και Κατάρτισης», το οποίο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του, κα Βάνα Μανωλάκη συναντήθηκε με το νέο Πρόεδρο του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης, κ. Σέργιο Αϊβάζη. Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 5 Οκτωβρίου, στις εγκαταστάσεις της νέας πτέρυγας του Μουσείου, αφορούσε την από κοινού διοργάνωση νέων σεμιναρίων σε θεματικές σχετικές με τον πολιτισμό και τις τέχνες, τα οποία έρχονται ως φυσική συνέχεια της προϋπάρχουσας επιτυχούς συνεργασίας των δύο φορέων.

Υπό το πρίσμα της ενίσχυσης αυτής της συνεργασίας, συζητήθηκαν οι νέες θεματικές σεμιναρίων όπως χαρακτική, γλυπτική, κεραμική καθώς και η επανάληψη των σεμιναρίων που είχαν μεγάλη απήχηση, στα θεματικά πεδία της Νεοελληνικής τέχνης, της τοπικής λαογραφίας καθώς και παραδοσιακών τεχνών, όπως ψηφιδωτό, ξυλογλυπτική, κ.α.

Στη συνέχεια, η κα Μανωλάκη και ο κος Αϊβάζης συναντήθηκαν με την φωτογράφο κα Χρυσάνθου Υρώ, υπεύθυνη διοργάνωσης για το 2ο Φωτογραφικό Φεστιβάλ Νοτίου Αιγαίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 16-24 Οκτωβρίου, στο φιλόξενο χώρο του  Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δ.Ο.Π.Α.Ρ. Δήμου Ρόδου  και τη φωτογραφική συμμετοχή εκπαιδευόμενων στα σεμινάρια φωτογραφίας που διοργάνωσε το ΚΕΚ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ. Πιο συγκεκριμένα, στα εν λόγω σεμινάρια, τα οποία υλοποιήθηκαν Φεβρουάριο ως Απρίλιο 2021 μέσω εξειδικευμένης πλατφόρμας εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, συμμετείχαν πάνω από 330 καταρτιζόμενοι, από 23 νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

 

 

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...