Το ΙΝ.ΚΑ. σύμμαχος του καταναλωτή

Το ΙΝΚΑ (Ινστιτούτο Καταναλωτών Ελλάδος) παράρτημα Ρόδου με αφορμή και την παγκόσμια ημέρα του καταναλωτή που είναι η 15η Μαρτίου, πραγματοποίησε στην Πλατεία Κύπρου μια εκδήλωση ενημέρωσης των πολιτών και γενικά της κοινωνίας, για την σημασία του Ινστιτούτου Καταναλωτών και τα δικαιώματα του καταναλωτή.
Όπως δήλωσε στην «Πρόοδο» ο αντιπρόεδρος του ΙΝΚΑ Ρόδου, Γιώργος Ευγενικός «Έχουμε ξεκινήσει από σήμερα 15 Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα του καταναλωτή, μια ενημερωτική καμπάνια στον δημόσιο χώρο αυτό που μας παραχώρησε ο δήμος με σκοπό να ενημερώσουμε το κοινό για τις δραστηριότητες του ΙΝΚΑ και τις δυνατότητες του καταναλωτή «Εν τη Ενώσει» με σκοπό να κάνουμε πιο ποιοτική τη ζωή μας και σαν καταναλωτές που ζούμε στο ωραιότερο μέρος του κόσμου. Η επόμενη εκδήλωσή μας που θα είναι ανοιχτή για το κοινό, θα γίνει στις 5 Απριλίου και ώρα 19.00 στην αίθουσα του Επιμελητήριου Δωδεκανήσου και προσκεκλημένος είναι ο Πρόεδρος του ΙΝΚΑ Ελλάδος μαζί με νομικούς συμβούλους οι οποίοι και θα ενημερώσουν το κοινό μεταξύ άλλων για θέματα που αφορούν τον καταναλωτή όπως είναι τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά-επιχειρήσεις. Μπορεί η αγορά να έχει δύναμη αλλά οι καταναλωτές έχουν ακόμα μεγαλύτερη δύναμη φτάνει να τη γνωρίζουν όπως και τα δικαιώματά τους.
Εμείς σαν ινστιτούτο πληροφορούμε και στηρίζουμε τους καταναλωτές, όπως επίσης στηρίζουμε την τοπική αγορά και αυτό το κάνουμε σε όλη την Ελλάδα. Ο σωστός και σοβαρός επιχειρηματίας δεν πρέπει να μας φοβάται, αντιθέτως εμείς στηρίζουμε τους σωστούς επιχειρηματίες, διότι η μέριμνα του ΙΝΚΑ είναι να έχουμε μια υγιή αγορά προς όφελος των καταναλωτών και των επιχειρηματιών. Θέλω μέσω της εφημερίδας σας να ευχαριστήσω το συμβούλιο του ΙΝΚΑ, τους εθελοντές, τα ΜΜΕ που κάλυψαν αυτήν την εκδήλωση μας και φυσικά τους επιχειρηματίες/υποστηρικτές αυτής της εκδήλωσης μας που είναι οι αδελφές Τσιγαρίδη, ο κ. Αγαδακης, ο κ. Φωτουδης και ο κ. Παπαστεργίου. Σήμερα κάναμε αρκετά νέα μέλη και ευελπιστώ σε ακόμα περισσότερα διότι ένα ισχυρό ΙΝΚΑ μπορεί να προστατέψει ακόμα καλύτερα τα δικαιώματα των καταναλωτών.
Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν και στα τηλέφωνα μας του ΙΝΚΑ Ρόδου που είναι 22413-64874 η στο info@inkarodou.gr».
Για την ιστορία η Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή καθιερώθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) στις 15 Μάρτιου σε ανάμνηση μιας ομιλίας του αμερικανού πρόεδρου Τζον Κεννεντυ που τόνισε τα τέσσερα βασικά καταναλωτικά δικαιώματα που είναι, Ικανοποίηση των βασικών αναγκών, η Ασφάλεια, η Πληροφόρηση, και η Επιλογή, και έθεσε με την ομιλία του αυτή τις βάσεις για τη δημιουργία του παγκοσμίου κινήματος των καταναλωτών.
ΠΗΓΗ: εφημερίδα Πρόοδος

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...