Το ηλεκτρονικό περιοδικό του Γυμνασίου Χάλκης "e – Χάλκe magazine"

Με μεράκι και φαντασία, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Λ.Τ. Χάλκης "Σ. Φανουράκης" δημιούργησαν το ηλεκτρονικό περιοδικό του σχολείου μας, e – Χάλκe magazine.

Πρόκειται για ένα τριμηνιαίο περιοδικό, πολιτιστικού κυρίως περιεχομένου, που ως σκοπό έχει την ανάδειξη στοιχείων τοπικής παράδοσης, φυσικού κάλλους, περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και την πληροφόρηση για δρώμενα του νησιού. Οι νεαροί συντάκτες-μαθητές του σχολείου μας με κόπο και μεράκι δημιούργησαν το περιοδικό «της Χάλκης», του οποίου το πρώτο τεύχος κυκλοφόρησε, σε ψηφιακή μορφή.Οι μαθητές-συντάκτες του περιοδικού μας επέλεξαν οι ίδιοι τα θέματα, ασχολήθηκαν με την έρευνα, τη συγκέντρωση φωτογραφικού υλικού, τη σύνταξη πολυτροπικών κειμένων και ήρθαν σε επαφή με το ευρύ φάσμα των νέων τεχνολογιών. Οι πολυγραμματισμοί που διδάσκονται οι μαθητές στο σχολείο συμβάλλουν στην ανάπτυξη της κριτικής τους ικανότητας και στην αντιμετώπιση των μελλοντικών προκλήσεων της σύγχρονης εποχής, ως σκεπτόμενοι νέοι και ενεργοί πολίτες. Οι νεαροί αρθρογράφοι ασχολήθηκαν με θέματα της επικαιρότητας, με την ιστορία και την παράδοση του τόπου τους, καταγράφοντας ήθη και έθιμα του νησιού. Δεν λείπουν βέβαια θέματα που σχετίζονται με τον αθλητισμό, με τους εφήβους γενικότερα και παιχνίδια σκέψης, όπως σταυρόλεξο και κρυπτόλεξο.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου συγχαίρουν τους αρθρογράφους μαθητές-τριες, καθώς και τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς, Καλαμπούκα Χάιντι (ΠΕ02), Πιννίκα Νικόλαο (ΠΕ86) και Παπαγεωργίου Βασίλειο (ΠΕ11) για τη δημιουργικότητα, τον συντονισμό και την ομαδική τους εργασία.

Το περιοδικό μπορείτε να ξεφυλλίσετε στον παρακάτω σύνδεσμο: ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Με μια αναισθησιολόγο λειτουργεί ουσιαστικά και πάλι το νοσοκομείο Ρόδου, παρά τις υποσχέσεις για...
Ζητήσαμε μια δήλωση του τέως δημάρχου Ρόδου Στάθη Κουσουρνά για την πολύκροτη δίκη για τις...
Ομόφωνα το μικτό ορκωτό δικαστήριο της Κω αποφάσισε οτι είναι αθώοι για όλες τις κατηγορίες που...
Ηχηρό μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε σήμερα ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης,...