Το Ε.Κ.Ρ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην Υγεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Το Ε.Κ.Ρ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην Υγεία.
-Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου στηρίζει την 24ωρη Απεργία, την Τετάρτη, στις 20 Μάη 2015, που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ για τα προβλήματα στον κλάδο της Υγείας και στην οποία συμμετέχει ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Γεν. Νοσοκομείο Ρόδου καθώς επίσης την 3ωρη στάση εργασίας, που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ,για τη στήριξη της παραπάνω απεργίας, από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου.
Η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ στηρίζει τις θέσεις των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ρόδου, όπως αυτά εκφράστηκαν στην πρόσφατη επιστολή τους  προς τον Υπουργό Υγείας, Π. Κουρουπλή. Είναι γνωστές σε όλους μας οι ελλείψεις που υπάρχουν στο Γεν. Νοσοκομείο Ρόδου, σε ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό - τεχνικό προσωπικό και σε υλικά, καθώς και η μεγάλη διάρκεια αναμονής για τακτικά χειρουργεία.
Όλες αυτές οι ελλείψεις σε συνδυασμό με τα χιλιάδες ρεπό, που οφείλονται στους εργαζόμενους, σύμφωνα με τις καταγγελίες του σωματείου, τις απαράδεκτες περικοπές στην καταβολή των υπερωριακών αποζημιώσεων και των εφημεριών, δείχνουν την τραγική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται σήμερα το Νοσοκομείο της Ρόδου, το οποίο καλείται να παρέχει υγειονομική κάλυψη σε 120.000 μόνιμους κατοίκους του νησιού και άλλους τόσους επισκέπτες κατά την τουριστική περίοδο. Παράλληλα είμαστε γνώστες των μεγάλων ελλείψεων των δομών υγείας των μικρών νησιών της Δωδεκανήσου, καθώς και της υπολειτουργίας των κέντρων υγείας και των αγροτικών ιατρείων της περιοχής μας.
Στηρίζοντας την 24ωρη απεργία των εργαζομένων στο χώρο της υγείας, εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στις πολιτικές, που απαξιώνουν τον δημόσιο χαρακτήρα της υγείας και οδηγούν στην ιδιωτικοποίησή της, στις πολιτικές της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης.
Καλούμε τα σωματεία – μέλη μας, αλλά και όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν τιςπαραπάνω κινητοποιήσεις και να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση, την Τετάρτη, 20 Μάη 2015, ώρα 11 πμ, στο προαύλιο του Νοσοκομείου. Ο αγώνας των εργαζομένων στο Γεν. Νοσοκομείο Ρόδου αλλά και συνολικά των εργαζομένων στην υγεία της χώρας μας είναι υπόθεση ολόκληρης της κοινωνίας.


ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Ρ
 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...