Το Ε.Κ.Ρ. καταδικάζει τα βίαια επεισόδια στο συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. και ζητά άμεσα τον διορισμό νέας Διοίκησης

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ

-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

-Το Ε.Κ.Ρ. καταδικάζει τα βίαια επεισόδια στο συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. και ζητά άμεσα τον διορισμό νέας Διοίκησης

-Ρόδος, 11 Απριλίου 2019

-Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποίησε η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ. την Τετάρτη 10 Απριλίου με μοναδικό θέμα τις εξελίξεις μετά την βίαιη διάλυση του Συνεδρίου της Γ.Σ.Ε.Ε. στην Καλαμάτα και την Ρόδο.

Ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ., κ. Σάββας Χατζησάββας, στην εισήγησή του αναφέρθηκε στα πρωτόγνωρα και βίαια επεισόδια που προκάλεσαν τα μέλη του ΠΑΜΕ, στην Καλαμάτα και   στην Ρόδο, που οδήγησαν τελικά στη μη πραγματοποίηση του Συνεδρίου της Γ.Σ.Ε.Ε. Εκατοντάδες εκλεγμένοι σύνεδροι της Γ.Σ.Ε.Ε.  από όλα τα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες εμποδίστηκαν με πράξεις βίας (ξυλοδαρμούς, ύβρεις, τραμπουκισμούς) να ασκήσουν ελεύθερα και ανεμπόδιστα τα δημοκρατικά και συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Κατήγγειλε επίσης την επίθεση που δέχτηκε από τους μεταφερόμενους τραμπούκους ο Πρόεδρος του Σωματείου του Καζίνο και μέλος της Διοίκησης του Ε.Κ.Ρ., κ. Γιώργος Φραντζολάκης, όταν προσπάθησε να προστατεύσει σύνεδρο που του είχαν αφαιρέσει το κινητό τηλέφωνο. Ζήτησε από όλα τα μέλη να πάρουν θέση και να καταδικάσουν αυτές τις συμπεριφορές που αμαυρώνουν την εικόνα του συνδικαλιστικού κινήματος και ρίχνουν νερό στον μύλο των εργοδοτών, της κυβέρνησης, στην προσπάθειά τους να διαλύσουν τα συνδικάτα.

Ύστερα από διαλογική συζήτηση, το Δ.Σ. με συντριπτική πλειοψηφία, 11 υπέρ και 3 κατά υπερψήφισε την εισήγηση του Προέδρου, καταδίκασε τα βίαια επεισόδια των μελών της ΔΑΣ – ΠΑΜΕ και αποφάσισε Άσκηση Αίτησης για τον διορισμό Προσωρινής Διοίκησης στη Γ.Σ.Ε.Ε., στην οποία θα ζητηθεί -μεταξύ άλλων – ο αποκλεισμός της ΔΑΣ – ΠΑΜΕ από την Προσωρινή Διοίκηση, γιατί δεν είναι δυνατόν να διορισθούν σ’ αυτήν όσοι με βίαιο τρόπο εμπόδισαν την  διεξαγωγή του 37ου Συνεδρίου της Γ.Σ.Ε.Ε..

Το Ε.Κ.Ρ. καλεί όλους τους συνδικαλιστές να σεβαστούν τους νόμους και το καταστατικό της Γ.Σ.Ε.Ε. , να εκλεγεί άμεσα νέα διοίκηση στη Γ.Σ.Ε.Ε. και να ασχοληθούμε όλοι επιτέλους με τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων στη χώρα μας.

 

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...