Το Γυμνάσιο Χάλκης συμμετέχει σε Πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο “Climate Change Deserves to be in the Curricula (C.C.D.C)”

Το περασμένο σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση των εταίρων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Η κλιματική αλλαγή αξίζει να βρίσκεται στα Σχολικά Προγράμματα Σπουδών». Η συνάντηση συνέβαλε στην γνωριμία με τους εταίρους, στη συμφωνία για τη δυναμική του προγράμματος, καθώς  και την κατανομή των αρμοδιοτήτων σχετικά με τις σχεδιαζόμενες  δραστηριότητες του έργου.

Το έργο μας, για το οποίο υποβλήθηκε η αίτηση το Μάιο του 2021, έχει εγκριθεί και συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο στόχος του έργου είναι να ενσωματώσει το Περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή στα σχολικά μαθήματα, ανεξάρτητα αν εντάσσονται ή όχι στα προγράμματα σπουδών, χρησιμοποιώντας τη λανθάνουσα μάθηση (Latent Learning) και τη μάθηση με βάση το ψηφιακό παιχνίδι.

Η συνεργασία βασίζεται σε τρία σχολεία γενικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την Τουρκία, την Ελλάδα και Πορτογαλία, μια Μ.Κ.Ο. από την Κροατία και ένα Πανεπιστήμιο από τη Ρουμανία με τον συντονισμό της Τουρκίας. Κατά το σχεδιασμό έχουν προγραμματιστεί τέσσερις διακρατικές συναντήσεις (στην Τουρκία-Μάιος 2022/στην Πορτογαλία-Σεπτέμβριος 2022/στην Ελλάδα-Απρίλιος 2023/στην Κροατία-Σεπτέμβριος 2023), τοπικές και διαδικτυακές δραστηριότητες για την επίτευξη των στόχων του Προγράμματος με την ενεργό συμμετοχή των μαθητών και των εκπαιδευτικών και του λοιπού προσωπικού. Στο τέλος του έργου θα δημιουργήσουμε κυρίως ένα eBook για το Περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή στις Χώρες – Εταίρους, ένα εγχειρίδιο για τον εκπαιδευτικό για τον τρόπο ενσωμάτωσης του Περιβάλλοντος και της Κλιματικής Αλλαγής στο Πρόγραμμα Σπουδών, μέσω της λανθάνουσας μάθησης και της μάθησης που βασίζεται σε ψηφιακά παιχνίδια.

Τα συμμετέχοντα Ιδρύματα είναι:
TURKEY(Coordinator- HOCA AHMED YESEVI ANADOLU LISESI)
GREECE (Gymnasio L.T. Halkis »Socratis Fanurakis» )
PORTUGAL (Escola Secundaria Penafiel)
CROATIA (ZDRAVI GRAD) Μ.Κ.Ο
ROMANIA (UNIVERSITATEA DIN PITESTI) Πανεπιστήμιο

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Φώτης Χατζηδιάκος: Κάποιοι έκτισαν καριέρες πατώντας πάνω σε μια τραγωδία – Το μυαλό μας παραμένει...
Ομόφωνα το μικτό ορκωτό δικαστήριο της Κω αποφάσισε οτι είναι αθώοι για όλες τις κατηγορίες που...
Ηχηρό μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε σήμερα ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης,...
Ανακοινώσεις Τύπου Γιώργος Αμυράς: «Δε θα επιτραπεί το κυνήγι ελαφιών στη Ρόδο»   3...