Το Γυμνάσιο ΛΤ Χάλκης “Σ. Φανουράκης” στην Πορτογαλία Συμμετείχε σε Πρόγραμμα Erasmus+


Το Γυμνάσιο ΛΤ Χάλκης “Σ. Φανουράκης” στην Πορτογαλία
Συμμετείχε σε Πρόγραμμα Erasmus+


Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η 2η συνάντηση Εταίρων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ ΚΑ210 "Climate Change deserves to be in the curricula" που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου, στην πόλη Penafiel Porto, στην Πορτογαλία.
Οι  εταίροι αποτελούνταν από 3 σχολεία: από το Γυμνάσιο ΛΤ Χάλκης, το Hoca Ahmed Yesevi Anadolu Lisesi του Εσκισεχιρ Τουρκίας, το ESCOLA SECUNDÁRIA DE PENAFIEL  Πορτογαλίας, από την  Μ.Κ.Ο Zdrave του Split καθώς και από το Πανεπιστήμιο του Pitsesti, με την καθοδήγηση του οποίου διενεργήθηκαν εργαστήρια δημιουργίας ψηφιακών περιβαλλοντικών παιχνιδιών για μαθητές, με τη βοήθεια των εφαρμογών Bamboozle, Learning Apps. Purpose Games, Wordwall και Educaplay.
Στη συνέχεια, 30 μαθητές (10  κάθε συμμετέχοντος σχολείου) δοκίμασαν τα παιχνίδια, τα αξιολόηγσαν και υπέβαλαν παρατηρήσεις για να ληφθούν υπόψη στον επανασχεδιασμό τους.
Μεταξύ των ιστορικών μνημείων και των χώρων γενικότερου ενδιαφέροντος, οι αποστολές επισκέφθηκαν το διαδημοτικό κέντρο ανακύκλωσης της περιοχής, μεσω του οποίου εφαρμόζεται η εναλλακτική διαχείριση αποβλήτων, που προστατεύει το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία και ταυτόχρονα συμβάλει στη διατήρηση των φυσικών πόρων.

Το επόμενο ραντεβού δόθηκε την άνοιξη στη Χάλκη και όλοι οι συμμετέχοντες ανυπομονούν να ξαναβρεθούν μαζί!

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Το Verena.gr στα Google News!   Το Verena.gr πρωτοπορεί ακόμα μια φορά στην ψηφιακή...
Η Ματίνα Χατζημάρκου,σύζυγος του Νεκτάριου Σαντορινιού έστειλε σήμερα,πρώτη φορά μετά το θάνατο του...
Ρόδος, 07/02/2023 - Επιστολή Νεκτάριου Σαντορινιού   «Εδώ και καιρό η χώρα μας βιώνει...
Δημ. Γάκης: Πως πάλεψα το πολλαπλό μυέλωμα – Κατάθεση ψυχής στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου - Ο πρώην...