Το Γυμνάσιο ΛΤ Χάλκης “Σ. Φανουράκης” στην Πορτογαλία Συμμετείχε σε Πρόγραμμα Erasmus+


Το Γυμνάσιο ΛΤ Χάλκης “Σ. Φανουράκης” στην Πορτογαλία
Συμμετείχε σε Πρόγραμμα Erasmus+


Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η 2η συνάντηση Εταίρων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ ΚΑ210 "Climate Change deserves to be in the curricula" που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου, στην πόλη Penafiel Porto, στην Πορτογαλία.
Οι  εταίροι αποτελούνταν από 3 σχολεία: από το Γυμνάσιο ΛΤ Χάλκης, το Hoca Ahmed Yesevi Anadolu Lisesi του Εσκισεχιρ Τουρκίας, το ESCOLA SECUNDÁRIA DE PENAFIEL  Πορτογαλίας, από την  Μ.Κ.Ο Zdrave του Split καθώς και από το Πανεπιστήμιο του Pitsesti, με την καθοδήγηση του οποίου διενεργήθηκαν εργαστήρια δημιουργίας ψηφιακών περιβαλλοντικών παιχνιδιών για μαθητές, με τη βοήθεια των εφαρμογών Bamboozle, Learning Apps. Purpose Games, Wordwall και Educaplay.
Στη συνέχεια, 30 μαθητές (10  κάθε συμμετέχοντος σχολείου) δοκίμασαν τα παιχνίδια, τα αξιολόηγσαν και υπέβαλαν παρατηρήσεις για να ληφθούν υπόψη στον επανασχεδιασμό τους.
Μεταξύ των ιστορικών μνημείων και των χώρων γενικότερου ενδιαφέροντος, οι αποστολές επισκέφθηκαν το διαδημοτικό κέντρο ανακύκλωσης της περιοχής, μεσω του οποίου εφαρμόζεται η εναλλακτική διαχείριση αποβλήτων, που προστατεύει το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία και ταυτόχρονα συμβάλει στη διατήρηση των φυσικών πόρων.

Το επόμενο ραντεβού δόθηκε την άνοιξη στη Χάλκη και όλοι οι συμμετέχοντες ανυπομονούν να ξαναβρεθούν μαζί!

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...