Το Γυμνάσιο ΛΤ Χάλκης σε εκπαιδευτική εκδρομή στο νησί της Κρήτης

Στις αρχές Μαϊου, οι μαθητές του Γυμνασίου ΛΤ Χάλκης κι οι συνοδοί καθηγητές πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στο νησί της Κρήτης.

Στα Χανιά, που ήταν ο πρώτος σταθμός, επισκέφτηκαν τα σπίτια όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, αλλά και τον τάφο του μεγάλου πολιτικού, τη Θέρισο, το Ναυτικό Μουσείο, το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο και το Ενετικό Λιμάνι.
Έπειτα μετακινήθηκαν στο Ηράκλειο για να δουν το Μουσείο και τον τάφο του Καζαντζάκη, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Ενυδρείο, την Κνωσό, το Ενετικό Φρούριο και το κέντρο της πόλης.

Οι μαθητές είχαν, επομένως, τη δυνατότητα να επισκεφθούν αρκετούς σημαντικούς αρχαιολογικούς , ιστορικούς και περιβαλλοντικούς τόπους, να περιηγηθούν σε διάφορα μουσεία, να απολαύσουν την ομορφιά της Κρήτης και να δοκιμάσουν τα παραδοσιακά προϊόντα του νησιού.

Με την ευκαιρία, ο Διευθυντής του σχολείου Νίκος Τσατταλιός, ο Σύλλογος Διδασκόντων, οι μαθητές-τριες και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί, ευχαριστούν θερμά την Ναυτιλιακή Εταιρία ΑΝΕΚ που προσέφερε με το πλοίο ΠΡΕΒΕΛΗΣ δωρεάν τη μετακίνηση για μαθητές-εκπαιδευτικούς από τη Χάλκη προς την Κρήτη και αντίστροφα.
Με τέτοιες ενέργειες διαφαίνεται το κοινωνικό πρόσωπο μεγάλων στην πράξη εταιριών, που μοιράζουν χαμόγελα ευτυχίας στους ακρίτες μας, προσφέροντας συμπαράσταση και στήριξη στους νέους της άγονης γραμμής.

Φωτογραφικό υλικό

Αποτελέσματα ευρωεκλογές 2024

Αποτελέσματα ευρωεκλογές 2024

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...