Το αβγό (συνέχεια) – Του Βαγγέλη Παυλίδη

Η αντίδραση στην χτεσινή μου ανάρτηση για το δίκροκο αυγό και το τι άραγε να σημαίνει αυτό πρωτοχρονιάτικα ήταν άμεση και πολλαπλή. Σταχυολογώ από τις πιο ενδιαφέρουσες απόψεις:

1— Είμαι έγγυος -εγώ!- και θα κάνω δίδυμα. 2— “Οι δύο κορκοί είναι σημείον ταραχής και αναρχίας αρχαιόθεν, διότι όπως δύο ήλιοι στο Σύμπαν δεν γένεται, έτσι και δύο κυβερνήται ομοίως δεν γένεται, και αν γένεται δύο κορκοί, κακώς γένεται” 3— Το “αβγό” καλύτερα να γράφεται με “υ”. 4— Δυο κρόκοι σημαίνουν ταξείδι “αλέ ρετούρ”, μάλλον στην Κρήτη. 5— Να τρέξω ν’ αγοράσω λαχείο γιατί το δίκροκο είναι 1/1.000. Συνοδεύεται και απο σχετικό άρθρο (δες σύνδεσμο στο τέλος)

Ύστερα απ’ αυτό έκανα και την δική μου μικρή έρευνα, όπου πράγματι σύμφωνα με την British Egg Information Service τα δίκροκα αυγά αποτελούν ποσοστό μοκρότερο του 0.1%. Στην μεγάλη πλειοψηφία τους προέρχονται απο νεαρές κότες (20-28 εβδομάδων) που το ορμονικό τους σύστημα δεν είναι πλήρως ανεπτυγμένο. Πού με αφίνουν εμένα αυτά; Πρώτα πως αποκλείεται να είμαι έγγυος -είμαι πολύ μεγάλος γι’ αυτό. Ύστερα, πως ο Μπαμπινιώτης γράφει το αβγό με “Β” και ποιός είμ’ εγώ να του πάω κόντρα. Οι ανωτέρω περιπτώσεις (2) και (5) είναι πράγματι αλληλοσυγκρουόμενες και μόνο ο καρός θα δείξει. Τέλος, μη έχοντας τι άλλο να κάνω επεξεργάστηκα ένα παλαιότερο “σκίτσο” μου (αλήθεια, σκίτσο λέγεται;) και το μονόκροκο το μετέτρεψα σε δίκροκο. Στο κάτω κάτω δυό μάτια έχουμε. Τώρα, επειδή εμένα με σύμφέρει η περίπτωση (5), τρέχω στο πλησιέστερο προπατζίδικό. Αυτά! pavlidiscartoons.com/blog

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Την έλλειψη νεφρολόγου και κέντρου αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο της Καρπάθου επισημαίνει σε επιστολή...
Γνωρίζουμε τι έγινε στις δημοτικές εκλογές στο δήμο Ρόδου και πως βγήκε το αποτέλεσμα αλλά τώρα στο...
Οχτώ το πρωί, σήμερα και το δημαρχείο της Ρόδου δείχνει την απόλυτη παρακμή που βιώνει το νησί εδώ...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...