Τουρκική ακτοφυλακίδα συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού Σώματος στα Ιμια

Τουρκική ακτοφυλακίδα συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού Σώματος σε θαλάσσια περιοχή, κοντά στις βραχονησίδες Ίμια.

Το σκάφος του Λιμενικού Σώματος έσπευσε για να απομακρύνει το τουρκικό μετά από κλήση αλιέων στην περιοχή , οι οποίοι ανέφεραν την παρουσία σκαφών της Τουρκικής Ακτοφυλακής και κατήγγειλαν παρενόχληση κοντά στις βραχονησίδες των Ιμίων.

 

Πληροφορίες από κύκλους του Λιμενικού Σώματος αναφέρουν μικρές φθορές σε ένα από τα σκάφη του ΛΣ που έσπευσαν στην περιοχή, ενώ το όλο συμβάν βρίσκεται στην διαδικασία της διερεύνησης. Το σκάφος που υπέστη φθορά από το σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής είναι ένα από τα νεότευκτα ταχύπλοο σκάφος τύπου Rafnar 1100 Tactical του Λιμενικού που περιπολούσε στην περιοχή. Το σκάφος έχει υποστεί φθορά στο ένα αεροθάλαμο. Σημειώνεται ότι ο αεροθάλαμος στο συγκεκριμένο σκάφος δεν ακουμπάει στο νερό, παρά μόνο βοηθάει την πλεύση σε πολύ κακές καιρικές συνθήκες, ενώ το Rafnar 1100 θεωρείται αβύθιστο γιατί υπάρχουν πλήρως στεγανά «διαμερίσματα»-μέρη, σφραγισμένα, που δημιουργούν φυσικούς αεροθαλάμους κατά την κατασκευή του σκάφους, οι οποίοι εκτείνονται σχεδόν κατά το σύνολο του μήκους του, δημιουργώντας στεγανότητα και άνωση.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή παραμένουν σε επιφυλακή σκάφη του Λ.Σ.

ΠΗΓΗ: https://hellasjournal.com/2021/01/nea-protofanis-proklisi-sta-imia-skafos-tis-tourkikis-aktofilakis-emvolise-skafos-tou-limenikou-somatos/

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...