Τον κακό μας το καιρό - Γράφει ο Προκρούστης

ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ-Ηταν αναμενόμενο. Μόνο τυφλοί δεν μπορούσαν να δουν και να καταλάβουν οτι τα παραμύθια του αμίμητου διδύμου που μας Κυβερνά είχαν την όποια δόση αλήθειας η πλησίαζαν έστω και κατ ελάχιστο την πραγματικότητα.
Μήνες τωρα πουλούν "φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες" , βγαίνουμε απο το Μνημόνιο, δεν χρειαζόμαστε αλλο το ΔΝΤ, θα βγούμε στις αγορές και αλλα παρόμοια.
Η κυρία με τα ψηλά τακούνια τους προσγείωσε ανωμαλως και φάνηκε η γύμνια τους, η ανικανότητα τους και το ανύπαρκτο πολιτικο τους ανάστημα.
Οι ανώνυμες αγορές μίλησαν πρώτες ανεβάζοντας τα επιτόκια δανεισμού σε απαγορευτικά ύψη και ακολούθησαν σαν πειθηνια όργανα οι θεσμοί ΔΝΤ,ΕΕ,ΕΚΤ και ολοι οι υπόλοιποι που ελέγχουν την Διεθνή Χρηματαγορα.
Πέντε χρόνια χαμένα, μετά από τόσες θυσίες, μετά απο τη φτωχοποίηση της πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού βρισκόμαστε σε χειρότερο σημείο απο εκείνο της αρχής της κρίσης.
Πέντε χρόνια δήθεν μεταρρυθμιστικών μέτρων δημιούργησαν μια χώρα ανίκανη να παράξει οτιδήποτε και παγίωσαν μια ανύπαρκτη πραγματική οικονομία.
Το ατελέσφορο των μεταρρυθμίσεων που μας επιβλήθηκαν φέρνει στην επιφάνεια την ανικανότητα του πολιτικού μας συστηματος να κατανοήσει,  να αξιολογήσει τον Διεθνή καταμερισμό και τις στοχευσεις του Παγκοσμιοποιημένου οικονομικού συστήματος και να κάνει τις βέλτιστες επιλογές για τη χώρα.
Έλειψε ο Στρατηγικός σχεδιασμός, δεν εγινε καμιά προσπάθεια προσδιορισμού της θέσης και του ρόλου της χώρας μας μέσα στο Διεθνές σύστημα και καμιά επιλογή των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της, οι Κυβερνώντες μας λειτούργησαν ως πειθηνια όργανα και εκτελεστές αποφάσεων άλλων οι οποίοι τις περισσότερες φορές υπηρετούσαν δικα τους συμφέροντα και όχι τη σωτηρία της χωρας.
Ειναι πράγματι άξιο απορίας οτι" αυτο που φαινεται δια γυμνού οφθαλμού" δεν είναι κατανοητό απο την πολιτική μας εξουςια, τα δηθεν θετικα Δημοσιονομικά αποτελεσματα ειναι έωαλα και αποτελεσμα περιστασιακών εισπρακτικών μέτρων και όχι αποτελεσματα μιας υγιούς λειτουργουσας οικονομίας.
Ειναι φανερό οτι οι περικοπές εισοδημάτων, η φοροεπιδρομή, η καταργηση εργασιακών δικαιωμάτων δεν απέδωσαν γιατι παρέμειναν αθηκτές οι πραγματικές δυσλειτουργίες της Κρατικής μηχανής, η ληστρική λειτουργία των Τραπεζων, το ντόπιο οικονομικο κατεστημένο το " εν πολλοίς Κρατικοδιαιτο" και οι θύλακες επικοινωνιακής αποβλακωσης των πολιτων.
Η αναγνώριση του λάθους ειναι " ιδιον"χαρακτηριστικο των έξυπνων και εντιμων ανθρώπων, στο σταυροδρόμι που βρισκόμαστε πρέπει να παρθουν σοβαρές αποφάσεις ανατροπής ολων των αρνητικών δεδομενων.
Οι επιλογες των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων πρέπει να ειναι δικες μας και αποδέκτες απο το σύνολο των πολιτικών δυναμεων του τόπου με στόχευση την αξιοποιηση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της χωρας, την εύρυθμη και αποδοτική λειτουργία της Δημόσιας Διοικηςης, την στήριξη της πραγματικής οικονομίας και τον σεβασμο των συλλογικών θεσμών.
ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ
18/10/14
εφημερίδα ΓΝΩΜΗ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...