Τι είπαν για τις αποζημιώσεις για φωτιές 2021 και 2023 στη Ρόδο Φ. Ζαννετίδης και Ε. Καλκανδή

Συνέντευξη τύπου έδωσαν σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης με την προϊσταμένη εφαρμογών και επικοινωνίας του ΕΛΓΑ Ελισάβετ Καλκανδή για τις αποζημιώσεις για την μεγάλη φωτιά του 2023 αλλά και αυτή του 2021.

Ο κ. Ζαννετίδης ευχαρίστησε την κ. Καλκανδή και τόνισε ότι το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ που έχει αναλάβει τη Ρόδο ολοκληρώνει τις εκτιμητικές εργασίες μέχρι την Παρασκευή. Η κυρία Καλκανδή ανέφερε ότι έχουν υποβληθεί 110 δηλώσεις για πάγιο κεφάλαιο και αποθηκευμένο κεφάλαιο στον φυτικό τομέα. Σύμφωνα με τα στοιχεία 60.000 ελαιόδενδρα και 20.000 άλλα δένδρα κάηκαν η υπέστησαν σοβαρές βλάβες. . Η προϊσταμένη του ΕΛΓΑ αναφέρθηκε και στις αποζημιώσεις για τη φωτιά του 2021 και σημείωσε ότι σύντομα θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις. Καθυστέρησαν επειδή δόθηκε έμφαση στις φωτιές του Εβρου, της Νέας Αγχιάλου και της Ρόδου.

 

Η κυρία Καλκανδή είπε ότι η διαδικασία για τις προκαταβολές για τη φωτιά του 2021 έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται να εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση για τελική επιχορήγηση.

Για τη φωτιά του 2023 η κ. Καλκανδή είπε ότι έχει καταβληθεί το ποσό ενός εκατομ. Ευρώ για φυτικό κεφάλαιο ενώ για το ζωικό κεφάλαιο  έχει εξοφληθεί.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  Ψευδείς χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Αλεξάνδρου Κολιαδη, ο  πρόεδρος του Γ´...
Την έλλειψη νεφρολόγου και κέντρου αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο της Καρπάθου επισημαίνει σε επιστολή...
Γνωρίζουμε τι έγινε στις δημοτικές εκλογές στο δήμο Ρόδου και πως βγήκε το αποτέλεσμα αλλά τώρα στο...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...