Τις πρώτες ημέρες του Απριλίου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Προγράμματος «ΝΗΣΙδΑ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Τις πρώτες ημέρες του Απριλίου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Προγράμματος «ΝΗΣΙδΑ»

- Ολοκληρώνεται στις 31 Μαρτίου η αξιολόγηση των φακέλων από τον ΕΦΕΠΑΕ

- Μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021 πρόκειται να ολοκληρωθεί από τον ΕΦΕΠΑΕ (Ενδιάμεσος Φορέας Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ανταγωνιστικότητα & Επιχειρηματικότητα») η διαδικασία αξιολόγησης των φακέλων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΝΗΣΙδΑ», για την ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων του Νοτίου Αιγαίου που πλήττονται από την πανδημία covid – 19.

Ειδικότερα, στις 31 Μαρτίου αναμένεται να σταλούν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης από τον ΕΦΕΠΑΕ στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προκειμένου να γίνει η μετάπτωση του στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα των Κρατικών Ενισχύσεων και στη συνέχεια να επικυρωθούν από τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Χατζημάρκο. Θα ακολουθήσει  τις πρώτες ημέρες του Απριλίου η ανάρτηση των πινάκων των επιτυχόντων και των αποτυχόντων του Προγράμματος.

Οι επιτυχόντες θα κληθούν άμεσα και χωρίς να περιμένουν την εκδίκαση τυχόν ενστάσεων, να προσκομίσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ώστε να εισπράξουν το ποσό της ενίσχυσης που τους αναλογεί.

Οι αποτυχόντες θα έχουν στη διάθεσή τους προθεσμία 10 ημερών για να υποβάλουν τις ενστάσεις τους. Στην περίπτωση κατά την οποία η ένσταση κριθεί θετικά, ο δικαιούχος εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΝΗΣΙδΑ» με αντίστοιχη αύξηση του συνολικού προϋπολογισμού του, χωρίς να βλάπτεται κανένας από τους επιτυχόντες.

Συνολικά στο Νότιο Αιγαίο υπεβλήθησαν 10.109 φάκελοι προς ένταξη στο Πρόγραμμα «ΝΗΣΙδΑ», ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 35.000.000 € και χωρίζεται σύμφωνα με τις 4 κατηγορίες δικαιούχων, ως εξής:

·      Δικαιούχοι κατηγορίας Α  (Δευτερογενής τομέας – Χονδρικό εμπόριο): 9% στου συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης

·      Δικαιούχοι κατηγορίας Β (Τριτογενής τομέας – Τουρισμός – Υπηρεσίες): 34% στου συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης

·      Δικαιούχοι κατηγορίας Γ (Τριτογενής Τομέας – Εμπόριο): 43% στου συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης

·      Δικαιούχοι κατηγορίας Δ (Τριτογενής τομέας – Εστίαση) : 14% στου συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ιδιαιτερότητα του Προγράμματος «ΝΗΣΙδΑ» έναντι των αντίστοιχων προγραμμάτων των άλλων Περιφερειών είναι ότι, πρώτη στην Ελλάδα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με απόφαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου δημιούργησε δύο διακριτές κατηγορίες και διέθεσε διακριτό, εγγυημένο κεφάλαιο για δύο κλάδους της οικονομίας : 

 - Για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου, τομέα που μέχρι σήμερα απουσίαζε σταθερά από τις ενισχύσεις μέσα από τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα, διαθέτοντας για την κατηγορία αυτή κεφάλαιο 15.000.000,00 €.

 - Για την εστίαση που ως τομέας επλήγη ιδιαίτερα από την πανδημία, διαθέτοντας για την κατηγορία αυτή κεφάλαιο 5.000.000,00  €.

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

 

Το Γραφείο Τύπου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...