Τιμητική εκδήλωση για τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Καλλίνικο Μαυρολέοντα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών

Την Κυριακή, 4 Αυγούστου 2019, στο Δημοτικό Μέγαρο Πυλών, ο Τομέας Βυζαντινής Φιλολογίας και Λαογραφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Ινστιτούτο Λαϊκού Πολιτισμού Καρπάθου του Τμήματος Φιλολογίας του ιδίου Πανεπιστημίου διοργάνωσαν τιμητική εκδήλωση για τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Καλλίνικο Μαυρολέοντα.

Στο σημαντικό έργο και την προσωπικότητα του τιμωμένου αναφέρθηκαν ο Ομότιμος Καθηγητής Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης, Διευθυντής του Ινστιτούτου και ο Καθηγητής Διονύσιος Καλαμάκης, Διευθυντής του Τομέα Βυζαντινής Φιλολογίας και Λαογραφίας του ΕΚΠΑ, οι οποίοι και του επέδωσαν Τιμητικά Διπλώματα σε περγαμηνή.

Οι δυο Καθηγητές έδωσαν μία πρισματική εικόνα του όλου έργου του Πανοσιολογιωτάτου και υπογράμμισαν τη σημασία του. Ιδιαίτερα αναφέρθηκαν στην προσωπικότητα, το εκκλησιαστικό, το κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο του τιμωμένου.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο συμπατριώτης μας Υφυπουργός Τουρισμού κ.Μάνος Κόνσολας, η Βουλευτής Δωδεκανήσου κ.Μίκα Ιατρίδου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου απανταχού Καρπαθίων Καθηγητής κ.Γιάννης Καραϊτιανός και ο Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής του Ινστιτούτου κ.Ηλίας Εμμ. Βασιλαράς.

Το βιογραφικό του τιμωμένου ανέγνωσε η κ.Λέλα Λάμπρου –Αντωνίου, ενώ το πρόγραμμα συντόνισε με επιτυχία η κ. Σοφία Χατζηγεωργίου – Τούμα, εκπαιδευτικοί.

Στο τέλος ο τιμώμενος ευχαρίστησε τους Καθηγητές και όλους τους παρισταμένους, αντιφωνώντας καταλλήλως.

Παρέστησαν ο Αιδεσιμολογιώτατος Οικονόμος π.Δημήτριος Σκαρβελάκης, Εφημέριος Όθους, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πυλών Γιάννης Κωνσταντινίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γεώργιος Τούμα και Εμμανουἠλ Σαϊτης, ο π.Υποδιοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου συμπατριώτης μας Λάμπης Πλάτσης, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Καρπάθου κ.Θεοδώρα Διαμαντή, συνάδελφοι εκπαιδευτικοί και πολύς κόσμος, που κατέκλυσε το Δημοτικό Μέγαρο Πυλών.

Ινστιτούτο Λαϊκού Πολιτισμού Καρπάθου

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Νέος πρόεδρος στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου είναι ο Παναγιώτης Εγγλέζος, ενα έμπειρο συνδικαλιστικό...
Ενα τραγούδι για την Ελένη Τοπαλούδη απο το Διδυμότειχο που δολοφονήθηκε άγρια στη Ρόδο εγραψε και...
ΦΟΡΟΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ-Στον ακήρυχτο πόλεμο της ασφάλτου η λίστα των θυμάτων μεγαλώνει συνεχώς...
ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΜΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ - Δεν υπάρχει τίποτα πιο βέβαιο από του θανάτου τον...