Τιμητική διάκριση στην ΕΑΣΔ για το ροδίτικο ελαιόλαδο

Τιμήθηκε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα  και το Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο.
Σε μια πανηγυρική εκδήλωση που διοργάνωσε στις 9/1/2014 το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα  και το Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο, αποδόθηκε τιμητική διάκριση στην Ένωση μας για την καταχώριση του Ροδίτικου Ελαιολάδου ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ). Με την καταχώρηση αυτή η χρήση της ονομασίας «Ρόδος» επιφυλάσσεται αποκλειστικά στους παραγωγούς που είναι εγκατεστημένοι στην οριοθετημένη γεωγραφική περιοχή του νησιού.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Dacian Cioloş, η Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας κα Μαρία Δαμανάκη, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Paolo De Castro, η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Υφυπουργός  Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νότης Μηταράκης ενώ παράλληλα τιμήθηκαν και άλλοι φορείς που έχουν συμβάλει ενεργά στην καταχώρηση Ελληνικών Αγροτικών Προϊόντων ως Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ).
Ο κ. Τσαυτάρης ανακοίνωσε ότι το ΥπΑΑΤ, με την επιστημονική συνεργασία του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, θα προχωρήσει στη σύνταξη ειδικής έκδοσης με αναμνηστικά γραμματόσημα αφιερωμένα στα 100 ελληνικά ΠΟΠ και ΠΓΕ. Τη συγκεκριμένη έκδοση έχουν αναλάβει τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Συγκεκριμένα ο υπουργός δήλωσε: «Η χώρα μας, έχει κάνει μια στρατηγική επιλογή να επενδύσει στην ποιότητα των αγροτικών της προϊόντων, γιατί πίστευε και πιστεύει ότι το συγκεκριμένο γεωργικό περιβάλλον, το έδαφος, το κλίμα της, ο ήλιος, η θάλασσά της, τ’ αλμυρά νερά του Αιγαίου, προσιδεάζουν σ’ ένα παραγωγικό σύστημα υψηλά ποιοτικών προιόντων».
Σημειώνεται ότι τα τοπικά προιόντα «ΡΩ - /rho/» μεταξύ των οποίων και το Ροδίτικο ελαιόλαδο έχουν τοποθετηθεί ήδη σε σημεία πώλησης στην Αθήνα.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...