Την ίδρυση Τομέα Γεωπονίας – Τροφίμων & Περιβάλλοντος, στο ΕΠΑΛ Κω ζητά ο δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Την ενίσχυση της εκπαίδευσης στην Κω στηρίζει με όλους τους τρόπους ο Δήμος μας, τόσο σε επίπεδο προγραμματισμού για τη δημιουργία νέων υποδομών όσο και στον εμπλουτισμό των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς επισκέφτηκε το Υπουργείο Παιδείας, όπου είχε συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες, κατά την πρόσφατη επίσκεψη εργασίας στην Αθήνα, με τους οποίους συζήτησε τη δυνατότητα ίδρυσης Τομέα Γεωπονίας – Τροφίμων & Περιβάλλοντος, στο ΕΠΑΛ Κω, με ειδικότητα «Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής».

Ο Δήμαρχος Κω τεκμηρίωσε στα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας, την αναγκαιότητα ίδρυσης του Τομέα Γεωπονίας – Τροφίμων & Περιβάλλοντος κάνοντας λόγο για επιβεβλημένη απόφαση η οποία στηρίζεται σε πραγματικές ανάγκες και δεδομένα του νησιού μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Κω, με την υπ΄αριθμό 276/2020 απόφασή του έχει ταχθεί υπέρ της ίδρυσης του προαναφερόμενου Τομέα στο ΕΠΑΛ.

Πρόκειται για σημαντική προοπτική, που αναδεικνύει συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κω.

Η υλοποίησή της θα συμβάλλει στην επιδιωκόμενη σύνδεση πρωτογενή και τριτογενή τομέα παραγωγής, του αγροδιατροφικού τομέα και του τουρισμού.

Μια τέτοια δομή εκπαίδευσης αξιοποιεί δυνατότητες της Κω, ενώ δίνει επιστημονική γνώση και επαγγελματική προοπτική σε νέους και νέες συμπατριώτες μας, οι οποίοι ενδιαφέρονται να εξοπλιστούν με γνώσεις και να ασχοληθούν με σύγχρονο τρόπο στην ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα.

 

Γραφείο Τύπου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...