Τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Υπουργού Νότη Μηταράκη και της Επιτροπής Μεταναστευτικού του Δήμου Λέρου

Την Τρίτη 12 Μαΐου 2020 και ώρα 13:00, συνεδρίασε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Λέρου κ. Κόλια, η Επιτροπή Μεταναστευτικού του Δήμου Λέρου μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Ν. Μηταράκη και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου.

Από τον Δήμο Λέρου συμμετείχαν, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας, οι Αντιδημάρχοι κ. Δ. Καστής και Ά. Γρεκός , ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λέρου κ. Ν. Μπίλλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Γ. Παυλής, κ. Σ. Λουλουδιάς , κ. Γ. Σοροκάκης, κ.Γ. Παλαπουγιούκ, κ. Δ. Διαμαντάρας, κ. Γ. Τραμπούλης , καθώς και ο Διοικητής της ΥΝΤΕΛ κ. Π.Φιλιππίδης.

Κατά την έναρξη της τηλεδιάσκεψης, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκης, αφού ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις προθέσεις της Κυβέρνησης αναφορικά με την κατασκευή νέας δομής Προσφύγων - Μεταναστών, είτε σε διευρυμένη γεωγραφική θέση εντός της υπάρχουσας δομής, είτε σε νέο χώρο ο οποίος απέχει περίπου 500 μέτρα νοτιότερα στην περιοχή των Λεπίδων, έδωσε το λόγο στον Δήμαρχο και στα μέλη της επιτροπής Μεταναστευτικού, προκειμένου να διατυπώσουν τις απόψεις τους.

Τόσο ο Δήμαρχος Λέρου όσο και οι δύο Αντιδήμαρχοι εξέφρασαν την πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής Λέρου, όπως αυτή αποτυπώνεται σε σχετική ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για καμία επέκταση της υπάρχουσας δομής καθώς και για την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ του ΚΥΤ Λέρου.

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παυλής συμφώνησε με την κατασκευή της νέας δομής η οποία θα έχει έκταση 49 στρέμματα.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Λουλουδιάς και κ. Τραμπούλης, εξέφρασαν τον προβληματισμό τους, χωρίς ωστόσο να στηρίξουν τις θέσεις της Δημοτικής Αρχής καθώς και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου, κάνοντας λόγο για αντισταθμιστικά μέτρα από την Κυβέρνηση προκειμένου να κατασκευαστεί η νέα δομή.

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σοροκάκης διαφώνησε με την κατασκευή νέας δομής στο νησί, ενώ η θέση του δημοτικού συμβούλου κ. Διαμαντάρα , ο όποιος αν και εκλεγμένος στην περιοχή του Ξηροκάμπου, δεν ήταν ξεκάθαρα αρνητική στην κατασκευή νέας δομής
.
Ο κ. Μηταράκης, αφού άκουσε όλους τους συμμετέχοντες, υποσχέθηκε ότι θα προγραμματίσει επίσκεψη στη Λέρο, προκειμένου να συμμετάσχει σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να επιλύσει όλες τις απορίες που εκφράστηκαν.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...