Τεράστιες οι καταστροφές στη δυτική Ρόδο - Δ. Κρητικός: Οι οδικοί άξονες και τα γεφύρια να περάσουν στο δήμο Ρόδου

Οι ζημιές που υπέστη το νησί της Ρόδου στη πρόσφατη θεομηνία, κυριάρχησαν στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Όπως τονίστηκε από τον αντιδήμαρχο Πολιτικής προστασίας Νεκτάριο Φλοσκάκη, οι καταστροφές, κυρίως στην δυτική πλευρά του νησιού είναι τεράστιες. Αναφερόμενος στην κινητοποίηση της δημοτικής αρχής τόνισε ότι ήταν άμεση και δήμαρχος μαζί με περιφερειάρχη  συντόνιζαν τις κινήσεις που έγιναν. Όπως τονίστηκε από τον δημαρχεύοντα Γιώργο Τριάντο, ο δήμαρχος απουσίαζε, για σοβαρό οικογενειακό του πρόβλημα, προτεραιότητες της δημοτικής αρχής είναι η καταγραφή όλων των ζημιών και η επαναφορά της κανονικότητας στις περιοχές που επλήγησαν.

Ο πρώην δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος ζήτησε να γίνει από το δήμο μια προεκτίμηση των ζημιών προκειμένου να τεθεί το αίτημα για χρηματοδότηση στα υπουργεία και επεσήμανε ότι θα πρέπει οι υπηρεσίες του δήμου να προτάξουν το άνοιγμα των αγροτικών δρόμων.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ρόδος Αξιών» με αφορμή την κατάρρευση της γέφυρας του Μάκκαρη ζήτησε ο δήμος να διεκδικήσει την ευθύνη του  οδικού δικτύου και των γεφυριών.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τάκης Πότσος υποστήριξε ότι ο τίτλος της συζήτησης θα έπρεπε να ήταν « στο ίδιο έργο θεατές» αφού τόσα χρόνια δεν έγινε τίποτα ως προς την αντιπλημμυρική θωράκιση του νησιού.

Ο πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ Γιάννης Ιατρίδης ενημέρωση το συμβούλιο για την τεράστια καταστροφή που υπέστη η κοιλάδα των Πεταλούδων. Πρότεινα να υποβληθεί αίτημα για απαλλαγή των πληγέντων για ένα εξάμηνο από φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ, πρόταση που εγινε ομόφωνα δεχτή.

Όλες οι πλευρές του δ.σ εξέφρασαν τη βαθειά θλίψη τους για το θάνατο της 74χρονης γυναίκας που πνίγηκε μέσα στο σπίτι της.

Φωτογραφικό υλικό

DODEKANISOS SEAWAYS

dodekanisos seaways

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Ως τον ελάχιστο φόρο τιμής που οφείλει να αποτίσει η Πολιτεία στο πρόσωπο του Δημήτρη Κρεμαστινού...
Ο Μανώλης Σαββής είναι ο νέος Διευθυντής του κεντρικού καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη Ρόδο,...
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ-Πολιτικός χρόνος, αμφίσημη πολυσυζητημένη έννοια, νεολογισμός; επικοινωνιακό...
Η Dodekanisos Seaways γιορτάζει τα 20 χρόνια λειτουργίας της και προσφέρει 20% Έκπτωση και Δωρεάν...