Τα υδροπλάνα επιστρέφουν - Πoυ θα πραγματοποιούν δρομολόγια

Στις αρχές του 2014 θα ξεκινήσουν τις πτήσεις στην Ελλάδα τα υδροπλάνα. Ηδη υπάρχει συμφωνία με δύο εταιρείες, την αεροπορική «Κ2 Smart Jets» με δραστηριότητα στις πτήσεις VIP και την «Ελληνικά Υδατοδρόμια».

Σύμφωνα με το Έθνος οι πρώτες πτήσεις θα γίνουν στα νησιά του Ιονίου, καθώς ήδη η «Ελληνικά Υδατοδρόμια» έχει αναλάβει την κατασκευή τεσσάρων υδατοδρομίων στην Κέρκυρα, στους Παξούς, στους Οθωνούς και στην Ερείκουσα για λογαριασμό του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας.

Το επόμενο υδατοδρόμιο θα δημιουργηθεί στην Πάτρα και θα αποτελέσει τη βάση της εταιρείας για τη Δυτική Ελλάδα, καθώς έχει συναφθεί συμφωνία με τον Οργανισμό Λιμένος Πατρών για την αδειοδότησή του.

Επίσης η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις για την κατασκευή και άλλων υδατοδρομίων σε νησιωτικές περιοχές και συγκεκριμένα στην Κρήτη, στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα, στον Αργοσαρωνικό και στις Σποράδες.

Η συνεργασία των δύο εταιρειών προχώρησε ύστερα από την εξαγορά του 50% της «Ελληνικά Υδατοδρόμια» από την K2 Smart Jets, η οποία έχει έδρα το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στο μεταξύ στην προκήρυξη διαγωνισμού για τη δημιουργία του κεντρικού υδατοδρομίου στην Ακτή Βασιλειάδη στον Πειραιά προσανατολίζεται ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ). Το συγκεκριμένο έργο θα προχωρήσει με διαγωνισμό και όχι με ανάθεση, όπως έχει γίνει στις περισσότερες περιοχές της χώρας, καθώς εκτιμάται ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον θα είναι μεγάλο. newsnow

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...