Τα προβλήματα στην περιοχή του Αρχάγγελου συζητήθηκαν στη συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με τα τοπικά συμβούλια και τους πολίτες

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ     28  Σεπτεμβρίου 2013

ΘΕΜΑ: '' Τα προβλήματα στην περιοχή του Αρχάγγελου συζητήθηκαν στη συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με τα τοπικά συμβούλια και τους πολίτες.''

Συνεχίζει την επικοινωνία του με τους πολίτες και τις ανοιχτές συζητήσεις για τα προβλήματα στις δημοτικές ενότητες και στα χωριά της Ρόδου ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.
Χθες συναντήθηκε με μέλη των τοπικών συμβουλίων Αρχάγγελου, Μαλώνας και Μασσάρων και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί, από τους Προέδρους και τα μέλη των τοπικών συμβουλίων, αλλά και από πολίτες για τα ιδιαίτερα προβλήματα των περιοχών αυτών.
Αναδείχθηκαν σοβαρά και ιδιαίτερα προβλήματα όπως η έλλειψη ενός σύγχρονου αποχετευτικού δικτύου που να καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής, η σχολική στέγη, η λειτουργία του Κέντρου Υγείας και το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας του γραφείου των ΕΛΤΑ στον Αρχάγγελο.
Ιδιαίτερα για το τελευταίο ο κ. Κόνσολας ανέφερε ότι υπάρχει διαβεβαίωση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών, κ. Δασκαλάκη, πως θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, ενώ στην τοποθέτησή του επισήμανε μεταξύ των άλλων:
«Κάθε επαφή με τους πολίτες είναι χρήσιμη και εποικοδομητική, ιδιαίτερα για μένα που έχω συνηθίσει να ακούω περισσότερο και να μιλάω λιγότερο.
Αυτό που προέχει είναι να ιεραρχούμε τα προβλήματα και να λειτουργούμε συγκροτημένα και αποτελεσματικά για την επίλυσή τους.
Είναι δεδομένο ότι ο βιολογικός καθαρισμός είναι στην άμεση προτεραιότητα και σε συνεργασία με τον πρώτο και δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης πρέπει να καλυφθούν οι ανάγκες της ευρύτερης περιοχής.
Πρέπει να δούμε ρεαλιστικές και εναλλακτικές λύσεις, αν το κόστος διασύνδεσης του αγωγού Αρχάγγελος-Βόδι είναι ίδιο με αυτό της δημιουργίας μιας αυτόνομης μονάδας στην περιοχή του Αρχαγγέλου πρέπει να πάμε στη δεύτερη λύση.
Μείζονος σημασίας είναι και  το πρόβλημα της σχολικής στέγης με την κατασκευή του νέου σχολείου στον Αρχάγγελο. Σαφέστατα πρέπει να δούμε και την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στην ευρύτερη περιοχή, είναι ένας τομέας που μπορεί να παράξει και πλούτο αλλά και απασχόληση. Να δώσουμε και τα χρηματοδοτικά εργαλεία αλλά και τις προοπτικές για να αναπτυχθεί ο πρωτογενής τομέας σε νέες βάσεις. Για το συγκεκριμένο, θα υπάρξει αναλυτική πρόταση από την πλευρά μου αλλά και ενημέρωση για τις νέες προοπτικές που διανοίγονται».

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...