Τα πολλαπλά μέτωπα της παγκόσμιας κρίσης, του Γιάννη Παρασκευά

ΤΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΜΕΤΩΠΑ της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΡΙΣΗΣ

Για οτιδήποτε γίνεται ή δεν γίνεται υπακούει στον νόμο«της αιτίας και του αιτιατού». Ακολουθώντας την νομοτελειακή του διάσταση, μπορούμε καθαρά να δούμε το «Πως και γιατί βιώνουμε αυτή την περίοδο τόσες πολλές πολεμικές συρράξεις στην περιοχή μας»

Μια μικρή ιστορική αναδρομή στο παρελθόν και στοιχειώδης αντικειμενική αξιολόγηση του, μπορει να μας οδηγήσει σε ορθές κρίσεις.

Στα χρονια του Μεσοπολέμου και ειδικότερα μετα την λήξη του Β Παγκοσμίου πολέμου, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, καθορίστηκαν τα Εθνικά σύνορα σχεδόν όλων των κρατών της περιοχής μας, ΕΥΡΩΠΗΣ- ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ.

Ο καθορισμός αυτών των συνόρων εγινε με όρους ελέγχου και οικονομικής εκμετάλλευσης, ειδικά στις χώρες της Μέσης Ανατολής  και όχι με όρουςεθνοτικής  ομογένειας.

Από το 1949 ηΑΓΓΛΙΑ παραδίδει τον έλεγχο της ΕΥΡΩΠΗΣ και του υπόλοιπου κόσμου στην ΑΜΕΡΙΚΗ.

Τον Απρίλιο του 49 δημιουργείται το ΝΑΤΟ, για την αντιμετώπιση της ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ και ως απάντηση, εμφανίζεται το ΣΥΜΦΩΝΟ της ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ, μετα την ένταξη της Γερμανίας στο ΝΑΤΟ το 1955.

Οι ΑΓΓΛΟΙ, ακόμα στην διάρκεια του Β παγκοσμίου πολέμου, αν και σύμμαχοι της Σοβιετικής Ένωσης, την θεωρούσανΕΧΘΡΟ, πιο επικίνδυνο της ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ και μόνιμος απώτερος στοχος τους ηταν η αποδυνάμωση της.

Αυτήν την πολιτική άποψη υιοθέτησαν οι Αμερικάνοι, όταν έγιναν αφεντικά της ΕΥΡΩΠΗΣ και μέρους του υπόλοιπου κόσμου, ως πρώτη παγκόσμια οικονομική και στρατιωτική δύναμη.

Στην διάρκεια του ΨΥΧΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, οι ΗΠΑ επέλεξαν ως στόχο την οικονομική αποδυνάμωση της Σοβιετικής Ένωσης, με την κούρσα των στρατιωτικών εξοπλισμών και την μάχη κατάκτησης του Διαστήματος.

Ταυτόχρονα χρησιμοποιήθηκαν μέθοδοι εξέγερσης ΛΑΩΝ των χωρών της κεντρικής – Ανατολικής ΕΥΡΩΠΗΣ, μελών της Σοβιετικής Ένωσης.

Ο στόχος φάνηκε ότι είχε πλήρη επιτυχία μετα την κατάρρευση του Τείχους του Βερολίνου και την εν συνεχεία διάλυση της Σοβιετικής  Ένωσης.

Η αδυναμία της ΡΩΣΙΑΣ πλέον, να λειτουργήσει μεσα στις συνθήκες της νέας, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, την οδήγησε προ των πυλών, της ολοκληρωτικής διάλυσης.

ΤΟΤΕ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΟΤΙ ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Ολες σχεδόν οι χώρες της Κεντρικής-Ανατολικής Ευρώπης, τα πρώην μέλη της Σιοβετικης Ένωσης,το 1999 γίνονται μέλη του ΝΑΤΟ και οι Αμερικανικοί πύραυλοι φτάνουν στα σύνορα της ΡΩΣΙΑΣ.

Είναι γεγονός ότι, η ανασυγκρότηση της ΡΩΣΙΑΣ αρχίζει με την εμφάνιση στο προσκήνιο του ΠΟΥΤΙΝ, με την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας και με την σύναψη νέων συμμαχιών και ΝΑΙ με αυταρχική διοίκηση.

Με δεδομένο το γεγονός ότι η ΡΩΣΙΑ είναι μεγάλη Πυρηνική Δύναμη, βγήκε πάλι στην επιφάνεια ότι ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ και της Παγκόσμιας κυριαρχίας των ΗΠΑ και του ΔΟΛΑΡΙΟΥ είναι η ΡΩΣΙΑ.

Πράξη πρώτη- Η διεύρυνση του ΝΑΤΟ συνεχίζεται με την ένταξη σε αυτό σχεδόν όλων των ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ, Κεντρικής Ευρώπης, Βαλτικής, Βαλκανίων, αν και ο κίνδυνος του Συμφώνου της Βαρσοβιας έπαψε να υπάρχει.

Σε όσες χώρες δεν είχαν ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και είχαν φιλικές σχέσεις με την ΡΩΣΙΑ,έκαναν την εμφάνιση τους ΦΙΛΟΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ, με στόχο την αλλαγή των κυβερνήσεων τους.

Σε μερικές περιπτώσεις άμεση ηταν η αντίδραση της ΡΩΣΙΑΣ και στην περίπτωση της ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ, κατάληξη ηταν η κατάληψη της ΚΡΙΜΑΙΑΣ και η ενσωμάτωση της στην Ρωσία.

Οι ΗΠΑ και οι Δυτικοί Σύμμαχοι τους πίστεψαν ότι η μέθοδος της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗΣ της ΡΩΣΙΑΣ, θα είχε τα ίδιααποτελέσματα με το παρελθόν, επέβαλαν ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ και δεσμεύσεις λογαριασμών, μετα την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ταυτόχρονα στήριξαν οικονομικά και στρατιωτικά την Ουκρανία, μετα από δυο χρονια και περισσότερο διαπίστωσαν ότι οι επιλογές τους ήταν ΑΤΕΛΕΣΦΟΡΕΣ, έπρεπε να χρησιμοποιήσουν και άλλες μεθόδους.

Οι άλλες μέθοδοι θα έπρεπε να αποδεικνύουν την αδυναμία της Ρωσίας να στηρίξει τους συμμάχους της και τα συμφέροντα της.

Πρωτο πολιτικό μέτωπο, οι συμπεριφορές και η στάση των Βαλτικών και Σκανδιναβικών Κρατών, τελευταία προσθήκη στο ΝΑΤΟ η ΦΙΛΑΝΔΙΑ.

Δεύτερο θερμό μέτωπο, η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, ποιος πιστεύει ότι το ΙΣΡΑΗΛ ισοπέδωσε την Παλαιστινη χωρις την ΣΥΜΦΩΝΙΑ με τις ΗΠΑ?

Τρίτο θερμό μέτωπο ο ΛΙΒΑΝΟΣ, καταστρέφεται η χώρα με το πρόσχημα της δράσης των ανταρτών οι οποίοι είναι σύμμαχοι με ΙΡΑΝ, ΣΥΡΙΑ, ΡΩΣΙΑ, είναι αμέτοχοι οι ΗΠΑ?

Τέταρτο θερμό μέτωπο η ΣΥΡΙΑ, θα μπορούσαν να καταλάβουν την ΣΥΡΙΑ οι αντάρτικες ομάδες χωρις την βοήθεια και την έγκριση ΤΟΥΡΚΙΑΣ και ΗΠΑ?

Πέμπτο πολιτικό μέτωπο η ΓΕΩΡΓΙΑ, ξέσπασαν διαδηλώσεις επειδή ο Πρωθυπουργος της χώρας δήλωσε ότι θα καθυστερήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τη ΕΕ. Ο πραγματικός λόγος είναι η καθαίρεση του, λογω των φιλικών σχέσεων του με τη Ρωσία.

Ποιός πιστεύει ότι δεν είναι ενεργούμενες όπως εκείνες στην Ουκρανία?

Σειρά εχουν τα ΒΑΛΚΑΝΙΑ, υποψήφιες χώρες ΣΕΡΒΙΑ- ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ-ΡΟΥΜΑΝΙΑ.

Όλα αυτά εχουν ένα και ένα μοναδικό στόχο, την αποδυνάμωση της αξιοπιστίας της Ρωσίας, την διαμόρφωση ενός νέου πολιτικού-οικονομικού και στρατιωτικού Ιμπεριουμ των ΗΠΑ και την αποφυγή της ΑΠΟΔΟΛΑΡΙΟΠΟΙΣΗΣ της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.

Για τον πόσοι θα είναι οι νεκροί για την επίτευξη αυτών των στόχων, κανένα δεν ενοχλεί.

Παρασκευας γιαννης

Ροδος 11/12/24

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Σε αυστηρό ύφος ο πρώην δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς απάντησε στον νυν Αλέξη Κολιάδη για τα όσα...
  Ψευδείς χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Αλεξάνδρου Κολιαδη, ο  πρόεδρος του Γ´...
Την έλλειψη νεφρολόγου και κέντρου αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο της Καρπάθου επισημαίνει σε επιστολή...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...