Τα παιδιά της Τήλου πρωταγωνιστές στο αειφόρο μέλλον του νησιού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

-Τα παιδία της Τήλου πρωταγωνιστές στο αειφόρο μέλλον του νησιού

-Με το σύνθημα «Δενδροφύτευση 2018 – Βάζουμε τις ρίζες για το μέλλον» οι μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου & Λυκείου, συνολικά περισσότερα από 60 παιδιά όλων των ηλικιών και όλων των σχολείων της ακριτικής Τήλου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου και έβαλαν τη δική τους ρίζα, στο αειφόρο μέλλον του καθιερωμένου ως πιο πράσινου νησιού του Αιγαίου και της Μεσογείου.

Τα παιδιά της Τήλου, με τη φροντίδα των εκπαιδευτικών του νησιού έδωσαν το δικό τους παρόν στο πλαίσιο ολοκληρωμένου έργου δενδροφύτευσης, την Πέμπτη 13  Δεκεμβρίου 2018  στην περιοχή του Αγ. Κωνσταντίνου στην Τήλο. Χωρίστηκαν σε ομάδες και με τα απαραίτητα εργαλεία (γάντια, φτυάρια, ποτιστήρια κλπ), που τους μοιράστηκαν τοποθέτησαν το καθένα το δικό του δενδρύλλιο.

Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου έργου δενδροφύτευσης, σε έκταση περίπου 20 στρεμμάτων φυτεύτηκαν από ειδικά συνεργεία συνολικά 1.350 δενδρύλλια, μεταξύ αυτών και τα δέντρα που φύτεψαν συμβολικά τα παιδιά.

Την πρωτοβουλία για την οικολογική δράση και την επιμέλεια της οργάνωσης είχε ο Δήμος Τήλου και η Δήμαρχος του νησιού κα. Μαρία Καμμά – Αλειφέρη, με την αρωγή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και την υποστήριξη της EUNICE ENERGY GROUP (EEG), του Ελληνικού Ενεργειακού Ομίλου, που πρωταγωνιστεί στην τεχνολογική ανάπτυξη και υλοποιεί το επενδυτικό σκέλος του διεθνώς αναγνωρισμένου έργου «TILOS Project» στο νησί της Τήλου.

Το έργο της δενδροφύτευσης ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση επιλεγμένων δενδρυλλίων διαφόρων ειδών, όπως κυπαρίσσια, κουκουναριές, μυρτιές, δάφνες και πολλά άλλα. Η επιλογή τους  και η τοποθέτηση τους έγινε σύμφωνα με εγκεκριμένη φυτοτεχνική μελέτη, με τέτοιο τρόπο, ώστε να εναρμονίζονται και να είναι συμβατά με τις τοπικές συνθήκες εδάφους και κλίματος, που επικρατούν στην περιοχή αλλά και να εξασφαλίζουν πυκνότητα τέτοια, ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα διάβρωσης.

Με την ευκαιρία της συμμετοχής των μαθητών στην δενδροφύτευση αναπτύχθηκαν διαδραστικές δραστηριότητες. Το κάθε παιδί είχε την ευκαιρία να δημιουργήσει και να γράψει σε ένα βότσαλο το δικό του ξεχωριστό μήνυμα και στη συνέχεια να το τοποθετήσει στο δενδρύλλιο που φύτεψε. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο Φ/Β πάρκο που βρίσκεται τοποθετημένο κοντά στο μέρος που πραγματοποιήθηκε η δενδροφύτευση από αρμόδιους εκπροσώπους  της EUNICE ENERGY GROUP και είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν και να μάθουν περισσότερα για τις ανανεώσιμες πηγές, την πράσινη ενέργεια και τις σύγχρονες τεχνολογίες. Είναι γνωστό άλλωστε ότι το νησί της Τήλου πρωτοπορεί σε νέες καινοτόμες πράσινες τεχνολογίες μιας και το «TILOS Project» έχει βραβευθεί ήδη σε διεθνές επίπεδο.

Η μέρα ολοκληρώθηκε με αναμνηστικές φωτογραφίες στο σημείο της δεντροφύτευσης.

Η Δήμαρχος κα. Μαρία Καμμά – Αλειφέρη αναφερόμενη στη συγκεκριμένη δράση τόνισε σε δήλωση της ότι: «μέσα από τέτοιες δραστηριότητες ενισχύεται η ευαισθητοποίηση των μαθητών απέναντι σε θέματα σεβασμού και προστασίας του περιβάλλοντος, ενώ είναι μια εξαιρετική ευκαιρία τα παιδιά να εξοικειωθούν με θέματα Ανανεώσιμων Πηγών ενέργειας μιας και η Τήλος – όπως είναι πλέον γνωστό- πρωτοστατεί και σε τέτοιες καινοτομίες».

Η Δήμαρχος Τήλου ανέφερε επίσης ότι: «ο Δήμος Τήλου αγκαλιάζει τέτοιες φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις ειδικά όταν σε αυτές πρωταγωνιστούν παιδιά που είναι το μέλλον του τόπου μας. Η Τήλος άλλωστε ξεχωρίζει για τις ιδιαίτερες ομορφιές του φυσικού της περιβάλλοντος και για την προσπάθειά της για ανθρωποκεντρικές δράσεις και κατακτήσεις».

 

 

 

Με την παράκληση να δημοσιευτεί και να μεταδοθεί από τα Μέσα Ενημέρωσης

 

Πληροφορίες:

Κοντός Ευστάθιος

Ειδικός Συνεργάτης Δημάρχου

Στοιχεία Επικοινωνίας

2246360509

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...