Τα πάντα προσμετρώνται εκ του αποτελέσματος - του Γιάννη Παρασκευά

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΩΝΤΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ

- Ιδέες, ενέργειες, προθέσεις και ειδικότερα οι πράξεις παίρνουν, τη θέση τους στο αποδεκτό αξιακό σύστημα και αξιολογούνται, ανάλογα με το αποτέλεσμα που επιφέρουν.

Τα αποτελέσματα των πράξεων αξιολογούνται ως καλά ή κακά, ως ωφέλημα ή βλαπτικά, ως βήμα εξέλιξης ή οπισθοδρόμισης, ως ευχάριστα ή δυσάρεστα και με κριτήριο αυτή την αξιολόγηση κρίνονται οι υπεύθυνοι αυτών των πράξεων, αυτοί που προέκριναν και υλοποίησαν τις συγκεκριμένες ενέργειες.

Τα αποτελέσματα της διαχείρησης της «πανδημίας», δεν συμβάλλουν στο να δοθεί «θετικό πρόσημο» στον σχεδιασμό και υλοποίηση των ενεργειών και των μέτρων που προεγκρίθηκαν για την αντιμετώπιση της.

Πέρασε ένας χρόνος από το πρώτο «lockdown», ένας χρόνος με μια δήθεν «επική επανάσταση της επιστήμης», για την ανίχνευση του θανατηφόρου ΙΟΥ και την ανακάλυψη, εμβολίων κατάλληλων και θεραπευτικής αγωγής.

Τα αποτελέσματα των διαφόρων μορφών πρόληψης, δεν δικαιολογούν καμιά μορφή αισιοδοξίας, για το πότε και πώς, οι κοινωνίες θα επανέλθουν σε ένα αποδεκτό τρόπο ζωής.

Όταν τα μέτρα που λαμβάνονται είναι ατελέσφορα και δεν αντιμετωπίζουν την διασπορά του ΙΟΥ και λογικά οδηγείσαι, αν όχι στο συμπέρασμα, αλλά στην σκέψη, ότι δεν έχουν προσδιορισθεί επαρκώς οι τρόποι μετάδοσης του ΙΟΥ.

Την πρώτη περίοδο κυκλοφορούσε η άποψη, ότι μεταδίδεται με την «αφή» και με πλήθος αντιφατικών απόψεων, για το εάν και για πόσο χρόνο επιβιώνει ο ΙΟΣ στην ατμόσφαιρα.

Στην μεθύστερη και την τωρινή, επιβάλλεται η μάσκα και απαγορεύονται συναθροίσεις και μετακινήσεις.

Στο πλαίσιο αυτών των αποφάσεων μπήκε λουκέτο στο «λιανεμπόριο, στην εστίαση και αναψυχή» και αφέθηκε όλο το κύκλωμα διανομής και εμπορίας καταναλωτικών αγαθών, στις λίγες μεγάλες εταιρίες του είδους.

Τα οικονομικά αποτελέσματα χρήσεων των μεγάλων εταιρειών του 2020, είναι ο καθρέπτης μετακύλισης εσόδων και συσσώρευσης κεφαλαίων, με την ταυτόχρονη χρεοκοπία του μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο των επιλεκτικών επιλογών σχεδόν όλων των Ευρωπαϊκών Κυβερνήσεων, θα πρέπει να ενταχθεί και η μέθοδος της»επιστρεπτέας προκαταβολής»,η οποία σύμφωνα με διάφορες Τραπεζικές ανακοινώσεις, ενίσχυσαν τις καταθέσεις και τα Τραπεζικά διαθέσιμα.

Η αποτυχία των πολιτικών, σε επίπεδο σύλληψης αρχικά και δευτερευόντως στην μεθοδολογία υλοποίησης τους,  γίνεται περισσότερο εμφανής στις διαδικασίες του προγράμματος εμβολιασμού των πολιτών.

Οι αντιπαραθέσεις Κυβερνήσεων και Κρατών( Ρωσία-ΕΕ-Βρετανία-Αμερική) για τον αριθμό, τον χρόνο παράδοσης και το είδος των εμβολίων που δικαιούται κάθε χώρα, δεν αντέχουν στην όποια κριτική.

Η όλη διαδικασία που επελέγη για την προμήθεια και διάθεση των εμβολίων, με βάσει τα σημερινά δεδομένα και αποτελέσματα, οδηγείται ο καλόπιστος κριτής στο συμπέρασμα, ότι αυτά σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν ή «από ηλιθίους ή από πρόθεση».

Η εκκωφαντική σιωπή των εταιριών παραγωγής των εμβολίων είναι ένδειξη, αν όχι απόδειξη, ότι όλες αυτές οι διαδικασίες δεν σχεδιάστηκαν από ηλιθίους.

Κάποιος θα αναφωνούσε, «μην εισαι εσύ ηλίθιος, είναι πολλά τα χρήματα», σε καμιά περίπτωση δεν θα επέτρεπαν να χαθεί ο έλεγχος της ροής τόσων δις και η ορθή κατανομή των κερδών.

Η Κυβέρνηση μας και ο Πρωθυπουργός είναι μικροί παίκτες σε αυτό το διεθνές μεγάλο παιχνίδι, έξ ανάγκης ή και από πεποίθηση, ακολουθούν τα διατεταγμένα, ακολουθούν και επιβάλουν αυτά που οι ισχυροί αποφασίζουν.

Τα δήθεν μέτρα προστασίας, η μεθοδολογία εμβολιασμών και οι προτεραιότητες σε ομάδες επαγγελματικές και ηλικιακές, εντάσσονται σε μηχανιστική μεταφορά άλλων προτύπων, χωρίς καμιά προσπάθεια ανάλυσης και μελέτης των δεδομένων της χώρας και των αναγκαιοτήτων της.

Την πρώτη περίοδο της πανδημίας όπου τα στατιστικά δεδομένα παρουσιαζόντουσαν θετικά για την χώρα, οι διάφοροι δημοσιολογούντες «αγιογράφοι» υμνούσαν τον κ. Πρωθυπουργό για την προνοητικότητα και αποφασιστικότητα του.

Τα τότε δεδομένα είναι σχεδόν βέβαιο ότι ήταν ελλιπή, λίγοι έλεγχοι και μάλιστα στοχευμένοι και η καταγραφή τους μη αξιόπιστη.

Σήμερα ένα χρόνο μετά, ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πολλαπλάσιος και οι δυνατότητες του ΕΣΥ  για την αντιμετώπιση του φαινομένου έφτασαν στα όρια τους.

Ενας χρόνος και το ΕΣΥ έμεινε ανοχύρωτο και οι ομάδες εμβολιασμού και ο σχεδιασμός των εμβολιαστικών κέντρων εκ των ενόντων και αφεμένων στην καλή διάθεση του Υγειονομικού προσωπικού.(οι αγιογράφοι σταμάτησαν να γράφουν)

Η Κυβέρνηση μας, πετά την μπάλα στην εξέδρα και κάνει την επιλογή να προβάλλει ανερυθρίαστα το νέο οικονομικό της πρόγραμμα, το βασισμένο στο « Ταμείο Ανάκαμψης», χωρίς να σκέπτεται ότι πιθανόν να μην υπάρξει, λόγω των Γερμανικών ενστάσεων κα να προκρίνει την διάθεση αυτών των ποσών, αν τυχόν εμφανιστούν, στους συνήθως ύποπτους των Κρατικών ενισχύσεων.

Η αναμενόμενη «κανονικότητα» καμιά σχέση δεν θα έχει με μια ηλιόλουστη μέρα.

 

Παρασκευάς Γιάννης

Ρόδος, 2/4/2021

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...