Τα μονοπάτια της Κάσου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                   

Θέμα: Τα μονοπάτια της Κάσου

 

 Το καλοκαίρι του 2022 η Ηρωική Νήσος Κάσος απέκτησε ένα από τα πιο άρτια οργανωμένα δίκτυα πεζοπορικών διαδρομών στην Ελλάδα. Βασισμένο σε παλιά μονοπάτια που οδηγούσαν σε κάθε γωνιά του νησιού, το δίκτυο των 60 χιλιομέτρων, χωρισμένο σε 7 διαδρομές δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να γνωρίσει σε βάθος το ιδιαίτερο φυσικό και πολιτιστικό τοπίο της Κάσου.

 Οι διαδρομές μελετήθηκαν προσεχτικά, ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του πεζοπόρου. Καθαρίστηκαν και σηματοδοτήθηκαν με διεθνείς προδιαγραφές. Και προβάλλονται στην Ελλάδα και διεθνώς με στόχο να προσελκύσουν - και φυσικά να ικανοποιήσουν - το πεζοπορικό κοινό.

  Οι 7 διαδρομές ενώνουν οικισμούς, σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, εκκλησίες, μιτάτα, σπήλαια, σημεία θέας, παραλίες και διέρχονται από τις αμέτρητες ξερολιθιές που χαρακτηρίζουν το Κασιώτικο τοπίο.

  Η προσπάθεια ανάδειξής τους έγινε από το Δήμο Η.Ν. Κάσου, σε συνεργασία με την ομάδα Περιπατητές της Κάσου και την Κοιν.Σ.Επ. Μονοπάτια της Ελλάδας. Πριν λίγες μέρες 24-26 Μαρτίου τα μονοπάτια μας παρουσιάστηκαν στο Γαλλικό πεζοπορικό κοινό, στην Έκθεση Le Salon du Randonneur (Λε σαλόν ντυ ραντονέρ) στη Λυών της Γαλλίας, που είναι η μεγαλύτερη έκθεση για πεζοπόρους στην Ευρώπη. Και το προσεχές διάστημα, στην ιστοσελίδα των μονοπατιών, θα εμφανίζονται δια δραστικοί χάρτες της διεθνούς πλατφόρμας Outdooractive η οποία έχει 60 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως.

  Σας περιμένουμε στην όμορφη Κάσο να ανακαλύψετε τις εκπλήξεις που κρύβουν τα μονοπάτια μας!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΑΣΟΥ - ΚΟΔΕΔΗΚ (ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΟΥ)

 

Φωτογραφίες από την σελίδα του F/B    << ΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΣΟΥ >>

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΕΝΘΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ Ρόδος20-11-2023 Με βαθύτατη ευγνωμοσύνη...
Επικήδειος ΣτέργουΦ. Χατζηδιάκου   Πολυαγαπημένε μου πατέρα, Καλούμαι σήμερα από αυτό...
Δημήτρης Γάκης: Αποχαιρετούμε σήμερα τον άοκνο και χαλκέντερο Δήμαρχο της Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο...
Ο Βασίλης Παπανικόλας σχολιάζοντας την ανάρτηση του τεως δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου για το...