Τα μέλη του ΚΑΠΗ του Δήμου Ρόδου στην έκθεση «ΙCARO- ΙΚΑΡΟΣ: Το εργοστάσιο κεραμικών της Ρόδου 1928-1988»

δελτίο τύπου - Τα μέλη του ΚΑΠΗ του Δήμου Ρόδου

στην έκθεση «ΙCARO- ΙΚΑΡΟΣ:

Το εργοστάσιο κεραμικών της Ρόδου 1928-1988»

-Στο πλαίσιο του προγράμματος δραστηριοτήτων του ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στην έκθεση «ΙCARO- ΙΚΑΡΟΣ: Το εργοστάσιο κεραμικών της Ρόδου 1928-1988». Η έκθεση στεγάζεται στο χώρο του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου και περιλαμβάνει κεραμικά Ιζνίκ, ΙCARO και ΙΚΑΡΟΣ από το Μουσείο Μπενάκη και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, μαζί με σπάνια κεραμικά αντικείμενα από ιδιώτες που παραχωρήθηκαν στον συλλέκτη Γιάννο Θ. Ιωαννίδη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, τα μέλη του ΚΑΠΗ είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν, μεταξύ άλλων, κεραμικά αντικείμενα ICARO και ΙΚΑΡΟΣ της Ιταλικής και Ελληνικής περιόδου, τη συλλογή «Λινδιακών» κεραμικών του Παναγιώτη Ιωαννίδη, χρηστικά κεραμικά από τον Αρχάγγελο, λαϊκούς πιατελότοιχους, πλούσιο αρχειακό υλικό κ.α. Τα μέλη του ΚΑΠΗ συμμετείχαν, επίσης, σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου με τίτλο «Ένας σκουτελλότοιχος θυμάται…ιστορίες από χώμα και χρώμα».

Η διεύθυνση του ΚΑΠΗ του Δήμου Ρόδου και τα μέλη του θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, κα. Μαρία Μιχαηλίδου, την αρχαιολόγο της ΕΦΑ Δωδεκανήσου κα. Αγγελική Κοσμά και τη συντηρήτρια αρχαιοτήτων και έργων τέχνης της ΕΦΑ Δωδεκανήσου κα. Δέσποινα Μαρσινοπούλου για τη φιλική υποδοχή, την υπέροχη ξενάγηση στην έκθεση και τη συμμετοχή στο εκπαιδευτικό παιχνίδι.

Φωτογραφικό υλικό

Αποτελέσματα Εκλογών 2019

Εκλογές 2019

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Mε χιλιάδες συμμετοχές από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και της Κύπρου,  ξεκίνησε το πιο...
Πρώτος σταθμός της περιοδείας του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη Δωδεκάνησο...
Ανακοινώθηκαν οι σταυροί που έλαβαν οι υποψήφιοι όλων των παρατάξεων στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου...
Σύμφωνα με στοιχεία που επεξεργάστηκε το Πρωτοδικείο Ρόδου  οι σταυροί προτίμησης που έλαβαν...