Τα κάλαντα έψαλλε η Μικτή Χορωδία δήμου Ρόδου σε Μητροπολίτη και τοπικούς άρχοντες

ΔΟΠΑΡ - ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

 

ΚΑΛΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΟΠΑΡ

ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ

ΜΕ ΤΗ ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

 

Με μια σύγχρονη, πρωτότυπη διασκευή γνωστών παραδοσιακών καλάντων και άριστες εκτελέσεις η Μικτή Χορωδία Δήμου Ρόδου – ΔΟΠΑΡ, με τον μαέστρο της κ. Μιχάλη Καλαεντζή αντάλλαξε ευχές και προσέφερε ευχάριστες στιγμές με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο, τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Εμμανουήλ Καζαμία, τον Διοικητή της 95 ΑΔΤΕ υποστράτηγο Δημήτριο Βακεντή κ.ά., παρουσία των βουλευτών κ. Γιάννη Παππά και κ. Βασίλη Υψηλάντη. Παρόντες, επίσης, ήταν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Φιλήμων Ζαννετίδης, οι αντιπεριφερειάρχες κ. Χρήστος Ευστρατίου και κ. Χαρούλα Γιασιράνη, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιάννης Μηνατσής, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Στράτος Καρίκης, Κώστας Ταρασλιάς, Στέφανος Δράκος, Γιάννης Καμπούρης, Γιώργος Τριάντος, Αναστάσιος Σπανός και άλλοι θεσμικοί παράγοντες.

Ο Μητροπολίτης, οι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες, οι εκπρόσωποι του στρατού και της αστυνομίας εντυπωσιάστηκαν από την υψηλού επιπέδου απόδοση της χορωδίας και εκτός των θερμών ευχών και των συγχαρητηρίων τους, επικαιροποίησαν τη δέσμευσή τους για συνεχή στήριξη του μακροβιότερου μουσικού συνόλου της Ρόδου. Ενός συνόλου που με τα κάλαντα ολοκλήρωσε έναν εντυπωσιακό αριθμό 15 εμφανίσεων εντός του 2022, συμπληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο 60 χρόνια καλλιτεχνικής δημιουργίας και πολιτιστικής προσφοράς.

Ο μαέστρος και τα μέλη της χορωδίας ανταπέδωσαν τις ευχές, εκδήλωσαν την ικανοποίησή τους για την αναγνώριση του έργου τους και στο πρόσωπο του Δημάρχου ευχαρίστησαν τον Δήμο και τον ΔΟΠΑΡ (και ιδίως τον πρόεδρό του κ. Αλέξανδρο Κολιάδη) για τη σταθερή εμπιστοσύνη και υποστήριξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διασκευή και χορωδιακή επεξεργασία των παραδοσιακών καλάντων αποτελεί άλλη μία καλλιτεχνική δημιουργία του ίδιου του κ. Μ. Καλαεντζή, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σήμερα.

«Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά… κι αρχή καλός μας χρόνος…»

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΕΝΘΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ Ρόδος20-11-2023 Με βαθύτατη ευγνωμοσύνη...
Επικήδειος ΣτέργουΦ. Χατζηδιάκου   Πολυαγαπημένε μου πατέρα, Καλούμαι σήμερα από αυτό...
Δημήτρης Γάκης: Αποχαιρετούμε σήμερα τον άοκνο και χαλκέντερο Δήμαρχο της Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο...
Ο Βασίλης Παπανικόλας σχολιάζοντας την ανάρτηση του τεως δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου για το...