ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ O κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΗΛΩΣΕ, ΟΤΙ «ΑΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΠΟΤΕ !» ΑΥΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ
-
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
-
ΤΟ 1993
;
—
——————————————————————————
Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, ο μέχρι προ ημερών διοικητής της Ε.Υ.Π (που λογοδοτούσε απ' ευθείας στον πρωθυπουργό) δεν είπε όλη την αλήθεια. Μίλησε παραπλανητικά.
Αυτό αποδείχθηκε με την παρέμβαση της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (Α.Δ.Α.Ε), η οποία επιβεβαίωσε,αδιάσειστα, ότι η Ε.Υ.Π παρακολουθούσε το τηλέφωνο του σημερινού προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Και σήμερα ο πρωθυπουργός είπε, ότι η παρακολούθηση πολιτικά «ήταν λάθος», παρ' όλο που έγινε με «νόμιμες τυπικές διαδικασίες» ...
Γι' αυτή την πράξη της υπηρεσίας -που από την ορκομωσία του ως πρωθυπουργού ο Κυριάκος Μητσοτάκης την πήρε κάτω από τις δικές του εντολές και την προσωπική εποπτεία του- ο πρωθυπουργός δήλωσε χθες, ότι δεν είχε ενημερωθεί και «αν γνώριζε δεν θα επέτρεπε να γίνει ποτέ !».
Άραγε, πόσοι πιστεύουν, ότι δεν είχε ενημερωθεί και δεν γνώριζε ;
Εγώ να δηλώσω εύπιστος, καλοπροαίρετος και να τον πιστέψω ( ; ).
Έλα όμως, που έχω την εμπειρία - ως βουλευτής τότε - της παρακολούθησης πλήθους τηλεφώνων - μεταξύ αυτών και του Ανδρέα Παπανδρέου - την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός ο πατέρας του Κυριάκου, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Τότε, ο πατέρας Μητσοτάκης είχε εγκαταστήσει τον στρατηγό Γρυλλάκη υπεύθυνο ασφαλείας και ο εντολοδόχος του Γρυλλάκη Χρήστος Μαυρίκης παρακολουθούσε τα τηλέφωνα (με την παλαιά τεχνολογία, μέσω καφαο). Ο οποίος όταν ομολόγησε, ότι - με εντολή Γρυλλάκη - παρακολουθούσε το τηλέφωνο του Ανδρέα Παπανδρέου και όχι μόνο, είπε το εξής πολύ χαρακτηριστικό : «όταν χτυπούσε το τηλέφωνο του Ανδρέα, την ίδια στιγμή χτυπούσε στο τηλέφωνο του σπιτιού του Μητσοτάκη !».
Βέβαια, και τότε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης - όπως σήμερα ο γιος του Κυριάκος - δήλωνε, ότι δεν είχε ενημέρωση, δεν γνώριζε, δεν είχε καμιά σχέση κ.λ.π.
Όμως, στην Προανακριτική Επιτροπή αποδείχθηκε το ακριβώς αντίθετο. Και αργότερα
ο στρατηγός Γρυλλάκης, σε βιβλίο του, για το ζήτημα των υποκλοπών τηλεφωνημάτων έγραψε, ότι ο Μητσοτάκης όχι μόνο γνώριζε, αλλά έδινε εντολές, για ποια τηλέφωνα πρέπει να παρακολουθούνται και χρησιμοποιούσε «προϊόντα» υποκλοπών.
Έτσι γεννάται το ερώτημα : μήπως η δήλωση του Κυριάκου είναι σαν του πατέρα του ; Γιατί, αν αποδειχθεί ότι δεν είναι αληθής (όπως αποδείχθηκε η τότε δήλωση του Κων / νου Μητσοτάκη), τότε θα έχει εκμηδενιστεί η αξιοπιστία του και δεν θα μπορεί, να σταθεί στο αξίωμα του πρωθυπουργού.
Για να θυμηθούμε οι παλαιοί και να μάθουν οι νέοι, τότε η σχετική με τις υποκλοπές τηλεφωνημάτων Προανακριτική Επιτροπή παρέπεμψε κατηγορούμενο τον Κων / νο Μητσοτάκη.
Εκείνος έχασε τις βουλευτικές εκλογές του 1993 και λίγο αργότερα αντικαταστάθηκε από τον Μιλτιάδη Έβερτ στην προεδρία του κόμματος της Ν.Δ.
Αλλά, με εντολή του Ανδρέα Παπανδρέου, το 1994, η πλειοψηφία του ΠΑ.ΣΟ.Κ στην Βουλή ψήφισε την αναστολή της δίωξης του.
Μετά την σημερινή διακαναλική δήλωση του πρωθυπουργού,, αν - στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ή στην Δικαιοσύνη - αποδειχθεί, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν γνώστης της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη από την Ε.Υ.Π, πως πρέπει να τον αντιμετωπίσουν οι θεσμοί της Δημοκρατίας Βουλή και Δικαιοσύνη ;
Πως πρέπει να τον αντιμετωπίσει ο ελληνικός λαός στις επικείμενες εκλογές του '23 ;
Ρόδος 8 / 7 / 2022
Κοσμάς Σφυρίου.