Τα έργα που ζήτησε ο δήμαρχος Λέρου στο Π.Σ. ήταν προτάσεις εντυπωσιασμού - της Κατερίνας Εμμανουήλ, δημοτικής συμβούλου Λέρου

«Τα έργα που ζήτησε ο Δήμαρχος στο Περιφερειακό Συμβούλιο, που έγινε στη Λέρο, στις 5/7/2016, ήταν:

·         η κατασκευή του Νηπιαγωγείου στο Λακκί,

·         το αγκυροβόλιο τουριστικών σκαφών στα Άλιντα,

·         οι αίθουσες διδασκαλίας στο Μπελλένειο Γυμνάσιο,

·         η αποκατάσταση του φράγματος Παρθενίου,

·         η γραμμή βοοειδών στο σφαγείο,

·         η ασφαλτόστρωση οδών,

·         το τοιχίο αντιστήριξης στο Βρομόλιθο,

·         η αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης και των κλιμακωτών πεζόδρομων των παραδοσιακών οικισμών Λέρου.»

------------------------------------------------------------------------------------------

Εκπλήσσομαι πραγματικά, γιατί, περίμενα να ακούσω από τη δημοτική αρχή του τόπου μας, κάποιο, όντως καινούριο έργο!!!! Κάτι δύσκολο και μεγαλόπνοο, που θα συνέβαλλε στην πρόοδο του νησιού μας… και όχι έργα που θα μπορούσαν να επιτευχθούν, με τη συμμετοχή σε επιδοτούμενα Προγράμματα.

Το να αναμασάει όμως,  τα ίδια έργα, που 5 χρόνια δεν έχει αξιωθεί να κάνει... δεν είναι και τόσο σπουδαίο επίτευγμα, για ένα δήμαρχο!!!!!

Ήρθε στη Λέρο ο Περιφερειάρχης, μαζί με όλο το Περιφερειακό Συμβούλιο, για να ακούσουν  το Δήμαρχο Λέρου, απλά να αναμασάει αυτά, που όλοι γνωρίζουν, ότι δεν έχει κάνει 5 χρόνια τώρα.....

Τι να πω???? συγχαρητήρια !!!!

Για όσους δεν ξέρουν λοιπόν:

 

Οι αίθουσες στο Μπελλένειο Γυμνάσιο, είναι χρόνιο αίτημα. Όταν, πριν δυόμισι περίπου χρόνια, επισκέφθηκε τα σχολεία της Λέρου, την ημέρα του αγιασμού, ο υπουργός παιδείας, κύριος Λοβέρδος, τέθηκε ξανά το θέμα, επίσημα από την διευθύντρια. Τότε επίσης, τέθηκε και το θέμα του 2ου Νηπιαγωγείου στο Λακκί, παρουσία πολλών εκπαιδευτικών του νησιού μας. Έκτοτε άρχισαν να ασχολούνται όλοι, λίγο πιο σοβαρά με το θέμα των σχολείων, λόγω και της υπόσχεσης, του τότε υπουργού, ότι κάτι μπορεί να γίνει στο άμεσο μέλλον. Τελικά, ύστερα από μελέτες… επί μελετών, κατατέθηκε φάκελος από τη Δημοτική αρχή, για χρηματοδότηση των δύο έργων (αίθουσες Μπελλένειου και 2ο Νηπιαγωγείο στο Λακκί) μέσω ΕΣΠΑ. Πριν λίγους μήνες, ενημερωθήκαμε ότι και τα δύο έργα, απορρίφθηκαν πανηγυρικά από τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, γιατί και οι δύο φάκελοι ήταν πρόχειροι και ελλιπείς!!!!! Ο κύριος Χατζημάρκος, μάς διαβεβαίωσε ωστόσο, ότι τα έργα θα γίνουν με πόρους της Περιφέρειας, γιατί ευτυχώς ο ίδιος, θέλει να τα κάνει. Προφανώς, ο οίκτος για ένα νησί, που έχει μηδαμινή συμμετοχή στα μεγάλα έργα και στα επιδοτούμενα προγράμματα, αντισταθμίζει την ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής… έτσι στηριζόμαστε στην ελεημοσύνη του Περιφερειάρχη!!!! Άρα τι ζητήσαμε στο Π.Σ.??? δυο έργα, που ήμασταν ανίκανοι να εντάξουμε στο ΕΣΠΑ και που, έτσι κι αλλιώς, η Περιφέρεια έχει διαβεβαιώσει ότι θα γίνουν?????

 

Το αγκυροβόλιο των Αλίντων..... Μετά την κάθετα αρνητική στάση της δημοτικής αρχής, για το αγκυροβόλιο, το οποίο μάλιστα θεωρούσε πρόσκομμα στην εξέλιξη της περιοχής....(δε θέλω να θυμάμαι τα όσα έχει αναφέρει σε τοπική εφημερίδα δημοτικός σύμβουλος του κυρίου Κόλια)…. και αφού ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι των Αλίντων, αποφάσισε τελικά, ότι έπρεπε να γίνει. Κι ενώ έχει περάσει πάνω από χρόνος, που η Περιφέρεια έχει ζητήσει τη σχετική μελέτη για να υλοποιήσει το έργο… η Δημοτική αρχή το φέρνει στο Δ.Σ., το ξαναφέρνει, το πάει από δω, το πάει λίγο πιο εκεί, (μην τυχόν κιόλας και είναι κοντά στο αγκυροβόλιο, που ήθελε να κάνει ο Μιχάλης ο Κοντραφούρης, σύμφωνα με τις προγραμματικές του δηλώσεις).... Κι ενώ στα Δημοτικά Συμβούλια ψηφίζουμε «παρών» ως αντιπολίτευση, για το συγκεκριμένο θέμα, ακριβώς, ΓΙΑΤΙ θεωρούμε ότι έχει αργήσει πολύ, η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, τονίζοντας έτσι, ότι η δημοτική αρχή, έχει την αποκλειστική ευθύνη για το χειρισμό του θέματος. Τι ζήτησε λοιπόν, ο δήμαρχος από το Π.Σ.? Το Αγκυροβόλιο, που έτσι κι αλλιώς, τού έχουν υποσχεθεί ότι θα γίνει??? αρκεί κάποια στιγμή να στείλει τη μελέτη????

 

Τι να πω για τα υπόλοιπα έργα που ζήτησε???.... Προφανώς και είναι σημαντικά! Αλλά στα τόσα χρόνια δημαρχίας του κυρίου Κόλια, τι προσπάθεια έχει γίνει για όλα αυτά??

Το φράγμα.... τόσα χρόνια , τόσα προγράμματα και αποτέλεσμα μηδέν.

Δρόμους και τοιχία… κάθε λίγο και λιγάκι, έτσι κι αλλιώς, κάτι ρίχνει, κάτι φτιάχνει.... τώρα θυμήθηκε την Περιφέρεια γι'αυτά????

Επίσης, τι ακριβώς προτείνει για σημαντικά έργα, όταν, ΔΕΝ καταθέτει σοβαρή και καλά επεξεργασμένη πρόταση??? Υπάρχει κανείς που θα ασχοληθεί με προτάσεις, που γίνονται, μόνο για να γίνουν??? Μακάρι!!!

Για τη γραμμή βοοειδών… ο δήμαρχος Λέρου είχε διαβεβαιώσει τους κτηνοτρόφους, ότι θα ήταν έτοιμη, εντός διμήνου, από τον Οκτώβριο του 2013, μέσα στο κτίριο του αγροτικού συνεταιρισμού. Μετά την εκπόνηση και ολοκλήρωση μιας άχρηστης μελέτης, ζητάει τώρα τη βοήθεια της Περιφέρειας για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου!!!!

 

ΔΕΝ ζήτησε λοιπόν ο δήμαρχος, τίποτα καινούριο, σε ό,τι αφορά την εξέλιξη και την πρόοδο του νησιού μας. Τίποτα, που να μην το γνωρίζει ο Περιφερειάρχης. Απλά, επανέλαβε τα γνωστά και τα συνηθισμένα… συνοδευόμενα από γενικόλογες τοποθετήσεις, χωρίς εμπεριστατωμένη πρόταση. Για δε, τα περισσότερα από όσα ζήτησε, έχει ήδη λάβει διαβεβαιώσεις ότι θα γίνουν.

 

Προτάσεις εντυπωσιασμού λοιπόν, για εσωτερική κατανάλωση!!!!

Για ένα πράγμα είμαι σίγουρη τελικά. Ότι ο Περιφερειάρχης, έφυγε από εδώ πανευτυχής!!!!! Δεν τον δυσκολέψαμε καθόλου!!!!! Όχι βέβαια, ότι θα είχε πρόβλημα με τα δύσκολα. Αντιθέτως έχει αποδείξει ότι είναι εδώ, κυρίως για τα δύσκολα. Στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας η Λέρος κατέχει ξεχωριστή θέση - δείγμα της γενναιόδωρης στάσης του, και τον ευχαριστούμε γι’αυτό!!!!

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...