Τα «αποκαλυπτήρια» του μνημείου για την Αντιγόνη Ζουρούδη και ο σημαντικός ρόλος και οι δηλώσεις του Δημάρχου Χάλκης Άγγελου Φραγκάκη, προς τα μέλη του Σωματείου «Δωδεκανησιακή Μέλισσα»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

- Τα «αποκαλυπτήρια» του μνημείου για την Αντιγόνη Ζουρούδη και ο σημαντικός ρόλος και οι δηλώσεις του  Δημάρχου Χάλκης  Άγγελου Φραγκάκη,  προς τα μέλη του Σωματείου «Δωδεκανησιακή Μέλισσα»

Κατά την επίσκεψη στις 27 Οκτωβρίου 2022 των μελών της «Δωδεκανησιακής Μέλισσας» στη Χάλκη έγιναν  τα «αποκαλυπτήρια» του μνημείου προς  τιμήν της Αντιγόνης Ζουρούδη, που τοποθετήθηκε στην αυλή του σχολικού συγκροτήματος της Χάλκης και κατασκευάστηκε με τη φροντίδα του Δημάρχου Χάλκης κ. Άγγελου Φραγκάκη, και της «Δωδεκανησιακής Μέλισσας».

Μετά την σεμνή τελετή  που έγινε παρουσία των καθηγητών, δασκάλων και μαθητών του σχολείου, ακολούθησε επίσκεψη στο Δημαρχείο όπου ο κ. Δήμαρχος υποδέχθηκε τους επισκέπτες και τους μίλησε με συγκίνηση λέγοντας ότι γνωρίζει πολύ καλά το έργο του Σωματείου και το εκτιμά  πολύ, γιατί και ο ίδιος υπήρξε υπότροφός της «Μέλισσας». Είπε επίσης  ότι η ζωή και το έργο προσωπικοτήτων σαν αυτό της Αντιγόνης Ζουρούδη, πρέπει με κάθε τρόπο να προβάλλονται γιατί έτσι γίνονται πρότυπα για τις επερχόμενες γενεές, μικρούς και μεγάλους. Η ευρεία γνωστοποίηση στις μικρές ειδικά κοινωνίες των νησιών της Δωδεκανήσου, του έργου ενός φορέα σαν αυτό της «Δωδεκανησιακής Μέλισσας» που χορηγεί υποτροφίες στη νεολαία, ενημερώνει και επηρεάζει τις οικογένειες και τους παροτρύνει να μην εγκαταλείπουν τα νησιά, γιατί οι δρόμοι για τα παιδιά τους  μπορούν να είναι ανοιχτοί για ανώτερες σπουδές, που θα τα εφοδιάσουν με προσόντα  και θα τα βοηθήσουν στην αποκατάστασή τους, οικονομική και κοινωνική, στον τόπο τους. Ο  κ. Δήμαρχος  είπε επίσης ότι τα μορφωμένα παιδιά είναι ευχής έργο να επιστρέφουν στη γενέτειρά τους και να συμμετέχουν στην τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία ποτέ δεν προσωποποιείται σε ένα δήμαρχο ή σε μια παράταξη, αλλά έχει πάντα συνέχεια και ο ένας τοπικός άρχοντας συνεχίζει το έργο του προηγουμένου, υπέρ της ευημερίας του τόπου.

Η σεμνή ομιλία και οι τοποθετήσεις του κ. Δημάρχου, συγκίνησαν την αντιπροσωπεία της «Δωδεκανησιακής Μέλισσας», στον οποίο εκτός από τα ευχαριστήρια για την όλη συμμετοχή του και τη φροντίδα της κατασκευής του μνημείου, του έδωσαν και τα θερμά τους συγχαρητήρια!

Με την ευκαιρία μάλιστα των εκδόσεων που ολοκληρώνονται εντός του 2023 και θα διανεμηθούν μεταξύ άλλων σε όλα σχολεία της Δωδεκανήσου, θα προκηρύσσεται κάθε δύο έτη διαγωνισμός που θα προκύπτει από την ύλη τους.

Οι εκδόσεις αυτές είναι

1) «Δωδεκανησιακή Μέλισσα » η ιστορική πορεία 91 χρόνων του Συλλόγου 1931-2022»   της συγγραφέως ιστορικού Σοφίας Ηρακλείδου και

 2) «Αντιγόνη Ζουρούδη» η Μάνα της Δωδεκανήσου» της Άννας Χαρίτου μέλους της Επιτροπής Ρόδου του Συλλόγου. 

Η αρτιότερη εργασία θα βραβεύεται με χρηματικό ποσόν από χορηγίες που θα εξασφαλίζει η «Δωδεκανησιακή Μέλισσα.»

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...