Ταυτοποίηση πέντε ατόμων που μίλησαν με τον Γ.Ρουπακιά

Στην ταυτοποίηση πέντε προσώπων που συνoμίλησαν με τον Γιώργο Ρουπακιά πριν και μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, προχώρησε η αστυνομία.

Κατά πληροφορίες, τα πέντε άτομα που ταυτοποιήθηκαν ότι επικοινώνησαν με τον Γ.Ρουπακιά λίγο πριν ή λίγο μετά τη δολοφονία Φύσσα θα κληθούν σύντομα από την ανακρίτρια που ερευνά την υπόθεση προκειμένου να καταθέσουν.

Παράλληλα, άτομο το οποίο φέρεται να γνωρίζει εκ των έσω στοιχεία για τη δράση της Χρυσής Αυγής και εμφανίζεται διατεθειμένο να καταθέσει όσα γνωρίζει στη Δικαιοσύνη, εντοπίστηκε στο πλαίσιο της σχετικής έρευνας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Εν τω μεταξύ, το απόγευμα της Τρίτης αρχίζει η κατάθεση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων της Βουλής και κυρίως όσων έκαναν σχετικές καταγγελίες.

Μεταξύ αυτών ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου, η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και Μανώλης Γλέζος.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γλέζος παρέδωσε συμπληρωματικό φάκελο για τη δράση της Χρυσής Αυγής στον Νίκο Δένδια ο οποίος εστάλη από τοπν υπουργό Δημόσιας Τάξης στον αντεισαγγελέα Χαράλαμπο Βουρλιώτη.

Εξερχόμενος του γραφείο του κ. Βουρλιώτη, ο Π.Λαφαζάνης δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για την καθυστέρηση που επέδειξε στην αντιμετώπιση της εγκληματικής δράσης, που αποδίδεται στα μέλη της Χρυσής Αυγής. Εκτίμησε δε ότι η διείσδυση της ΧΑ στα σώματα ασφαλείας και τον στρατό έχει έκταση.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π.Ρήγας, από την πλευρά του, αφού ολοκλήρωσε την μαρτυρική του κατάθεση εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ΧΑ δρα εγκληματικά χωρίς κανέναν σεβασμό στη Δημοκρατία και τους θεσμούς. Σημείωσε ωστόσο ότι η Δημοκρατία αντιδρά, έστω καθυστερημένα, με τρόπο θεσμικό.

Η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, κατά την αποχώρησή της από το δικαστικό μέγαρο του Αρείου Πάγου, δήλωσε ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να συνεχίσει το έργο της και να πράξει το καθήκον της για την προάσπιση της Δημοκρατίας.

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Βουρλιώτης δέχεται από το πρωί στο γραφείο του μάρτυρες για τις 33 υποθέσεις της Χρυσής Αυγής, μεταξύ αυτών και δημοσιογράφους, που έχουν ασχοληθεί με τη δράση της οργάνωσης.

Πληροφορίες τονίζουν ότι η δικαστική έρευνα, που διεξάγεται σε ανώτατο επίπεδο, θα ολοκληρωθεί ταχύτατα.

Newsroom ΔΟΛ

in.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...