Ταξίδι στο μυροβόλο νησί του Αιγαίου, Χίος - Του διατροφολόγου Μανώλη Μοράρη

ΤΑΞΙΔΙ Στο ΜΥΡΟΒΟΛΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΧΙΟΣ
Στη Χίο υπάρχουν πολλές ιδανικές παραλίες για ψάρεμα, με τα ψάρια και τα θαλασσινά να αφθονούν. Το πιάτο που σας προτείνουμε είναι μία χιώτικη παραδοσιακή συνταγή, που μπορεί να μπει στην διατροφή σας, ένα πεντανόστιμο ελαφρύ φαγητό που με την ανεπανάληπτη μυρωδιά του θα σας κάνει να λαχταρήσετε ένα ταξίδι στη Χίο.

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά
1/2 κιλό καλαμάρια
1/4 κιλού ρύζι ολικής άλεσης
2-3 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
1 κούπα του τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 λίτρο νερό
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίστε πολύ καλά τα καλαμαράκια αφαιρώντας το εσωτερικό τους κόκαλο. Πλύνετε και κόψτε τα στα δύο. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά τις κόκκινες πιπεριές και τα καλαμαράκια. Στη συνέχεια προσθέστε 1/2 λίτρο νερό και αφήστε το φαγητό να βράσει για 15 λεπτά. Κατόπιν συμπληρώστε και το ρύζι αφού προηγουμένως το έχετε πλύνει, και προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι. Αφήστε τα όλα να ψηθούν για άλλα 15 λεπτά  σε μέτρια φωτιά. Σερβίρονται ζεστά.
Διατροφική αξία
Τα καλαμαράκια, αν και πολύ πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, είναι μια τροφή με χαμηλή θερμιδική αξία, γεγονός που τα καθιστά ιδανική τροφή για κάθε άτομο που προσπαθεί να χάσει βάρος ή να διατηρήσει το ήδη υπάρχον σωματικό του βάρος χωρίς να στερείται φαγητού και γεύσης.
Το καλαμάρι, όταν είναι ψητό, αποδίδει μόνο 90 περίπου θερμίδες τα 100 γραμμάρια, ενώ παρέχει άφθονα ωφέλιμα συστατικά στον οργανισμό, ευχάριστη γεύση και χαρίζει αίσθημα πληρότητας και κορεσμού είναι σημαντική πηγή πρωτεϊνών και άλλων βιταμίνων.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...