Ταξίδι γνωριμίας με τη Ρόδο από τον γερμανικό τουριστικό οργανισμό “FTI Touristik”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα: Ταξίδι γνωριμίας με τη Ρόδο από τον γερμανικό τουριστικό οργανισμό  FTI Touristik

- Η Ρόδος εντυπωσίασε και τους πλέον απαιτητικούς Γερμανούς τουριστικούς πράκτορες που επισκέφθηκαν το νησί

- Η Ρόδος, γνωστή ανά την υφήλιο ως τουριστικός προορισμός υψηλών προδιαγραφών, ένα κοσμοπολίτικο νησί με ανωτάτου επιπέδου υπηρεσίες και υποδομές, που μπορεί να καλύψει και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες και με συγκριτικά πλεονεκτήματα, την μοναδική φυσική ομορφιά, την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά και τη ζεστή φιλοξενία των ανθρώπων της,  καθήλωσε κυριολεκτικά τους 20 Γερμανούς τουριστικούς πράκτορες που επισκέφθηκαν πρώτη φορά το νησί, από τις 13- 17 Μαϊου 2022, σε ένα Fam Trip, ένα ταξίδι γνωριμίας και για οικογένειες, που διοργάνωσε ο Γερμανικός Τουριστικός Οργανισμός “FTI Touristik”, εκ των κορυφαίων του κλάδου.

Το ταξίδι υλοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που ανταποκρίθηκε σε σχετικό αίτημα του ΕΟΤ Γερμανίας, ενώ τους τουριστικούς πράκτορες συνόδευαν στο ταξίδι τους στο νησί, ο υπεύθυνος του FTI κ. Hakan Ogmen που έρχεται στη Ρόδο επί σειρά ετών και το στέλεχος του οργανισμού κα Sina Laessig.

Τις εντυπώσεις τους από το νησί μοιράσθηκαν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες με τον εντεταλμένο σύμβουλο Τουρισμού Αθανάσιο Βυρίνη και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου, κατά τη συνάντηση τους την Κυριακή 15 Μαϊου 2022, στην Καλλιθέα. 

 

Όλοι ανεξαιρέτως, όπως υπογράμμισε στον κ. Βυρίνη ο κ. Ogmen,, εντυπωσιάσθηκαν από το σημαντικό πολιτιστικό κεφάλαιο που έχει να επιδείξει η Ρόδος, θαύμασαν το μεγαλείο της Μεσαιωνικής Πόλης, αυτού του Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, τα μουσεία αλλά και τους παραδοσιακούς οικισμούς. Μίλησε επίσης για την πανέμορφη φύση του νησιού, τις καθαρές θάλασσες με τις γαλάζιες σημαίες και τα μοναδικά τοπικά προϊόντα της Ρόδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Γερμανοί πράκτορες όργωσαν κυριολεκτικά το νησί καθ΄ όλη τη διάρκεια της πενθήμερης παραμονής τους, από την πόλη της Ρόδου και την Ακρόπολη της, μέχρι την Λίνδο, την Ακρόπολη και τον οικισμό, τα Κολύμπια, το Φαληράκι, την Καλλιθέα, την Τσαμπίκα και άλλα.

Εκθείασαν δε τα υψηλής αισθητικής και υπηρεσιών, ξενοδοχεία της Ρόδου, με τις άρτιες και σύγχρονες υποδομές που προσφέρονται για διακοπές ολόκληρης της οικογένειας, διαθέτοντας πλούσιες υποδομές και για την ψυχαγωγία παιδιών κάθε ηλικίας, μικρών και μεγάλων.

 

«Μετά από συζήτηση που είχαμε με τον επικεφαλής της αποστολής κ. Hakan Ogmen, μας ενημέρωσε ότι οι κρατήσεις που έχουν για τη Ρόδο το προσεχές διάστημα είναι περισσότερες σε σύγκριση με το 2019 και ότι το spending των πελατών τους είναι αυξημένο, αφού κυριολεκτικά αποζητούν διακοπές σε τόπους που πληρούν τα δικά τους υψηλά κριτήρια, όπως η Ρόδος,  που σαφώς και προσφέρεται για να ξοδέψει κάποιος και εκτός ξενοδοχείου και να περάσει πολύ όμορφα» ανέφερε με ικανοποίηση ο κ. Βυρίνης. 

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου μοίρασαν σε όλους πλούσιο ενημερωτικό υλικό για το νησί και παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, προσφορά ντόπιων επιχειρήσεων, όπως Tatakis Wines, Natura Rodos, Pane di Capo και με την στήριξη της ΔΕΡΜΑΕ.

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...