Τήλος: Αν κλείσει το υποκατάστημα της τράπεζας Δωδεκανήσου, αυτομολούμε και δεν θα καταβάλουμε φόρους

Θέμα: « Το κλείσιμο της Τράπεζας Δωδεκανήσου»
Η Τράπεζα της Ελλάδος με απόφαση που εξέδωσε την 8/12/2013, ημέρα Κυριακή, ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας των Συνεταιριστικών Τραπεζών Δυτικής Μακεδονίας, Δωδεκανήσου και Ευβοίας και αποφάσισε την ειδική εκκαθάρισή τους από την εταιρεία Ernest & Young.
Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, το κείμενο της οποίας έχει αναρτηθεί στον επίσημο ιστότοπο της Τράπεζας της Ελλάδος:
•    Διασφαλίζονται πλήρως όλες οι καταθέσεις της Τράπεζας, οι οποίες μεταφέρονται στην ALPHA BANK.
•    Τα κεφάλαια που αντλήθηκαν στην πρόσφατη αύξηση του Συνεταιριστικού της Κεφαλαίου (5.334.000€) θα επιστραφούν όλα στους δικαιούχους τους.
•    Η λειτουργία όλων των καταστημάτων, ο τρόπος διαχείρισης των χρηματοδοτήσεων και η απασχόληση του προσωπικού, θα κριθεί κατά την εκκαθάριση.
Τα καταστήματα της θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013.
Η απόφαση των Νομισματικών Αρχών και της Πολιτείας να κλείσει την αντιπροσωπευτικότερη, καλύτερα οργανωμένη και τρίτη σε κεφαλαιοποίηση Ελληνική Συνεταιριστική Τράπεζα, η οποία εξυπηρετούσε τον ακριτικό Ελληνισμό και 15.000 περίπου μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είναι απαράδεκτη για εμάς τους Δωδεκανησίους και πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαίτερα.
Για εμάς, τους ακρίτες της Ελλάδας η Τράπεζα Δωδεκανήσου συμβάλει στην ανάπτυξη του τόπου μας διατηρώντας 132 θέσεις εργασίας, εξυπηρετώντας χιλιάδες τοπικές επιχειρήσεις, ανακυκλώνοντας τον πλούτο στον τόπο μας αλλά κυρίως, διατηρώντας καταστήματα στα μικρά νησιά και εφαρμόζοντας πελατοκεντρική πολιτική η οποία ποτέ δεν είχε ως μόνο γνώμονα το κέρδος.
Μπορεί λοιπόν να γνωρίζουμε ότι δεν κινδυνεύουν οι ελάχιστες καταθέσεις μας, όμως αυτό δεν μας αρκεί. Πρόκειται για την τράπεζα όλων των Δωδεκανησίων, όπου είμαστε μέτοχοι και εμείς, όπου εξυπηρετούμαστε άμεσα και μας φωνάζουν με το μικρό μας όνομα.
Αυτό που μας ανησυχεί ιδιαίτερα είναι η έλλειψη συναισθηματισμού και η ωμότητα με την οποία το κεντρικό κράτος μας αποκόπτει από τις υπηρεσίες και τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά μας. Οι κρατικές δομές δεν σχηματίζονται για να τις υπηρετεί ο άνθρωπος αλλά για να εξυπηρετούν τον άνθρωπο. Δεν απαιτούμε λοιπόν από τους ιδιώτες να σκέπτονται ανθρωπιστικά. Απαιτούμε όμως από το κεντρικό κράτος να σεβαστεί την τράπεζα που οι ίδιοι οι Δωδεκανήσιοι στήσαμε, στηρίξαμε και λειτουργήσαμε βάσει της δυσμενούς μορφολογίας του νομού μας. Απαιτούμε να στηρίξει την προσπάθειά μας και τα νόμιμα δικαιώματά μας να διατηρήσουμε το δικό μας κατάστημα της Τράπεζας Δωδεκανήσου, να διατηρήσουμε την αξιοπρέπειά μας.
Λάβετε υπόψη σας ότι πληρώνουμε φόρους για την μηδενική κοινωνική μέριμνα που μας «παρέχετε» και ότι μέσω του καταστήματος αυτού αποδίδαμε τις υποχρεώσεις μας προς το ελληνικό κράτος. Σε περίπτωση κλεισίματος του καταστήματος της Τράπεζας Δωδεκανήσου με την σημερινή του μορφή απλώς αναλογιστείτε…
Υπάρχει περίπτωση ο Τηλιακός να πάρει το καράβι, που ο ίδιος πληρώνει, να πάει στη Ρόδο να κάνει ανάληψη για να πληρώσει φόρο; Γιατί; Για τον γιατρό που δεν έχει; Για τις μεταφορές που δεν έχει; Για τις υπηρεσίες που δεν υπάρχουν στο νησί; Για το σχολείο που έπρεπε να γίνει ολοήμερο; Ή μήπως για τα ανταποδοτικά τέλη και τους ΚΑΠ που επιστρέφονται στον Δήμο και είναι μηδενικά;
Αν και έχουμε λάβει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις από την διοίκηση της τράπεζας ότι δεν πρόκειται να κλείσει το κατάστημα στο νησί μας σας ενημερώνουμε ότι σε αντίθετη περίπτωση και σκεπτόμενοι ωφελιμιστικά και μόνο, με την ίδια λογική δηλαδή που μας αντιμετωπίζει το κεντρικό κράτος, αυτομολούμε και αποφασίζουμε να μην καταβάλουμε φόρους και να δημιουργήσουμε δικό μας ταμείο τα έσοδα του οποίου θα χρησιμοποιούνται για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων της Τήλου.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...