Τέσσερα συστήματα αυτόνομης πρόσβασης ΑΜΕΑ στη θάλασσα της Λέρου

Από τον Δήμο Λέρου ανακοινώνεται ότι ολοκληρώθηκε η προμήθεια και εγκατάσταση τεσσάρων (4) συστημάτων αυτόνομη πρόσβασης στην θάλασσα για άτομα με κινητικά προβλήματα και άτομα με δυσκολίες όρασης. Οι παραλίες στις οποίες εγκαταστάθηκαν τα συστήματα Seatrack ( αυτόνομης πρόσβασης στην θάλασσα για άτομα με κινητικά προβλήματα - ΑΜΕΑ), είναι αυτές των ΑΛίντων και του Ξηροκάμπου, ενώ αντίστοιχα, οι παραλίες στις οποίες εγκαταστάθηκε το σύστημα Audioplage (που επιτρέπει στα άτομα με δυσκολίες όρασης να κάνουν μπάνιο στην θάλασσα ελεύθερα και εντελώς αυτόνομα) είναι αυτές της Γούρνας και του Παντελίου.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής Λέρου είναι μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις, στην οποία όλοι συνυπάρχουν αρμονικά με τον συνάνθρωπό τους.

Οι κοινωνίες ΑΛΛΑΖΟΥΝ μόνο με την παροχή υποδομών σε ανθρώπους που τις έχουν ανάγκη. Η αναπηρία συνδέεται με τα ανθρώπινα δικαιώματα και είναι μια βαθιά κοινωνική πολιτική, αλλά και δημοκρατική υπόθεση.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ύψους 240.000 ευρώ χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, για τη βελτίωση της προβασιμότητας των ΑΜΕΑ σε περιαστικές ακτές του Δήμου Λέρου.

Επιπλέον, ένας ακόμη στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να τεθεί η Λέρος στον παγκόσμιο χάρτη του παραθαλάσσιου Προσβάσιμου Τουρισμού-Accessible Tourism όπως διεθνώς αναφέρεται.

Η προσβασιμότητα δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως πρόβλημα, αλλά σαν μια χρυσή ευκαιρία για την Τουριστική Ανάπτυξη του τόπου μας.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των πελατών του Προσβάσιμου Τουρισμού είναι και τα ηλικιωμένα άτομα άνω τον 65 ετών, οι οποίοι αποτελούν περίπου το 20% του Ευρωπαϊκού πληθυσμού και αντιστοιχούν στο 65% της συνολικής προσβάσιμης αγοράς στην Ευρώπη (80 εκατομμύρια δυνητικών πελατών μόνο στην Ευρώπη).

Η Λέρος, διαθέτει πλέον 4 σημεία που οποιοσδήποτε, από όλο τον κόσμο, είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο ή έχει δυσκολίες όρασης μπορεί δυνητικά να τα επισκεφθεί.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί μόνο την αρχή προς τη ορθότερη κατεύθυνση, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν οι ενέργειες για την ένταξη στο πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» δύο εκ των προαναφερόμενων ακτών (Αλίντων – Γούρνας).

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Έναν μεγάλο τυχερό που έγινε πλουσιότερος κατά 1,7 εκατομμύρια ευρώ ανέδειξε η κλήρωση της Κυριακής...
Ρόδος 12/2/2021 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου συνήλθε...
Ρόδος 12-02-2021 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Θέμα: Καταδίκη απρεπούς συμπεριφοράς του δημάρχου Ρόδου...
Στην προσωπική τους εμπειρία για τον καθοριστικό ρόλο των εμβολίων στη ζωή μας, με αφορμή και το...