Τάκης Πότσος: Να προσληφθούν άμεσα οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Ρόδου

Δήλωση-Στον αέρα βρίσκονται εδώ και μήνες οι προσλήψεις 14 εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, κολλημένες σε μια πρωτοφανή γραφειοκρατική διαδικασία.

Οι υπεύθυνοι φορείς πετάνε το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλο και το παιχνίδι παίζεται σε βάρος των γονιών, των παιδιών και των εργαζομένων που περιμένουν όμηροι από μέρα σε μέρα την πρόσληψή τους.

Το ζήτημα της στελέχωσης των παιδικών σταθμών με όλο το απαιτούμενο προσωπικό έχει άμεση σχέση με την ασφάλεια των παιδιών , αλλά και με τον αποκλεισμό οικογενειών από τις υπηρεσίες των σταθμών λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ιδιαίτερα τη φετινή χρονιά, που το εισόδημα κάθε λαϊκής οικογένειας γίνεται «καπνός» από την ακρίβεια, το κόστος της Ενέργειας, των ειδών πρώτης ανάγκης, διατροφής και των καυσίμων, η απολύτως δωρεάν φιλοξενία για όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς του δήμου είναι το ελάχιστο που θα μπορούσε η δημοτική αρχή να προσφέρει στους εργαζόμενους της Ρόδου.

Να λυθεί άμεσα το ζήτημα των προσλήψεων. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου που εξακολουθεί να αρνείται την ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι κρατικός μηχανισμός και για τις αποφάσεις της δεν είναι άμοιρη η κυβέρνηση.

Ας μη κρύβεται κανένας πίσω από υπηρεσιακούς παράγοντες. Να σταματήσει αυτός ο συνενοχικός πολιτικός στρουθοκαμηλισμός γιατί κανέναν δεν πείθουν.

Τάκης Πότσος, δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Ρόδος 5 Αυγούστου 2022

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Δελτίο Τύπου Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νοτίων Δωδεκανήσων - «Η Δικαιοσύνη...
Ζητήσαμε μια δήλωση του τέως δημάρχου Ρόδου Στάθη Κουσουρνά για την πολύκροτη δίκη για τις...
Φώτης Χατζηδιάκος: Κάποιοι έκτισαν καριέρες πατώντας πάνω σε μια τραγωδία – Το μυαλό μας παραμένει...
Ομόφωνα το μικτό ορκωτό δικαστήριο της Κω αποφάσισε οτι είναι αθώοι για όλες τις κατηγορίες που...