Σώθηκε 38χρονος Ροδίτης απο την λειτουργία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου

«Φιλί ζωής» σε 38 χρόνο Ροδίτη που υπέστη οξύ εκτεταμένο πρόσθετο έμφραγμα του μυοκαρδίου έδωσε η λειτουργία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο Νοσοκομείο της Ρόδου, τα εγκαίνια του οποίου πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Δευτέρα.
Το σοβαρό αυτό περιστατικό αντιμετωπίστηκε με επιτυχία στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του Νοσοκομείο της Ρόδου από την διευθυντή του Νικήτα Μόσχο και την εξειδικευμένη ομάδα γιατρών και νοσηλευτών που τελεί υπό την καθοδήγησή του.
Το όραμα του βουλευτή Δωδεκανήσου Καθηγητή Δημήτρη Κρεμαστινού έγινε πραγματικότητα και πλέον με τη λειτουργία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου κανένας Ροδίτης, όπως στην περίπτωση του 38χρόνου δεν θα παθαίνει έμφραγμα ούτε θα αναγκάζεται να μεταβαίνει σε νοσοκομεία εκτός του νησιού για την αντιμετώπιση των καρδιολογικών προβλημάτων τους. Και το κυριότερο ότι η αντιμετώπιση των εμφραγμάτων γίνεται τη στιγμή της εκδήλωσης του και αυτό είναι σωτήριο για την πορεία της υγείας και της ζωής των ασθενών.
Μέχρι και πρότινος ένας ασθενείς έπρεπε να παραμείνει για μέρες στο Νοσοκομείο της Ρόδου έως ότου σταθεροποιηθεί η κατάσταση της υγείας της και κατόπιν να διακομιστεί σε νοσοκομείο του κέντρου που υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι για την νοσηλεία του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος για τους ασθενείς και η οικογένεια του να επωμίζεται τεράστιο οικονομικό βάρος για την νοσηλεία του σε Νοσοκομείο των Αθηνών.
Όπως δήλωσε στην «ΠΡΟΟΔΟ» ο κ. Μόσχος ο 38 χρόνος Ροδίτης εισήχθη χθες στις 11 το πρωί στο Νοσοκομείο της Ρόδου με οξύ εκτεταμένο πρόσθετο έμφραγμα του μυοκαρδίου. Αμέσως ο 38 χρόνος εισήχθη στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο όπου του έγινε διάνοιξη της θρομβούμενης αρτηρίας. Η επέμβαση διήρκησε περίπου 2 ώρες και ο 38χρόνος Ροδίτης που χαίρει πλέον άκρας υγείας νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Εμφραγμάτων μέχρι να αναρρώσει πλήρως.
«Μέχρι πρότινος τα περιστατικά αυτά αντιμετωπίζονταν σε Νοσοκομεία του κέντρου, αφού στο Νοσοκομείο της Ρόδου δεν λειτουργούσε το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο. Πλέον και στο νοσοκομείο του νησιού γίνεται με σύγχρονο τρόπο η αντιμετώπιση των εμφραγμάτων» τόνισε ο κ. Μόσχος.
ΠΗΓΗ: εφημερίδα Πρόοδος

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...