Σύσκεψη με τους υποψήφιους των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο της Ρόδου και της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΡΟΔΟΥ

-Σύσκεψη με τους υποψήφιους των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο της Ρόδου και της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου πραγματοποιήθηκε στις 5/06, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ρόδου.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Τάκης Πότσος, υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου και μέλος του Γραφείου της Τομεακής Επιτροπής Νότιας  Δωδεκανήσου του ΚΚΕ. Στην ομιλία του ο Τ. Πότσος ανέδειξε τη σημαντική δράση που ανέπτυξε ο συνδυασμός της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε όλη την προεκλογική περίοδο, όπως και την με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια δράση όλων των υποψηφίων. Δεσμεύτηκε για συνεχή ενημέρωση των συναγωνιστών στους συνδυασμούς της Λ.Σ. σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις σε Δήμο και Περιφέρεια και κάλεσε σε αγωνιστική ετοιμότητα και πρωτοβουλίες για την παρέμβαση και αντιμετώπιση των οξυμένων λαϊκών προβλημάτων στο νησί.

Αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες που πρόκειται ν’ αναλάβουν άμεσα οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και συγκεκριμένα:

  • Για τους εποχιακά εργαζόμενους στα ξενοδοχεία και άλλους κλάδους . Να μην καταβάλλουν δημοτικά τέλη για το διάστημα της ανεργίας τους.
  • Τη μη καταβολή δημοτικών τελών για τους μακροχρόνια ανέργους.
  • Την βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών σε ότι αφορά τα μεταφορικά μέσα του δημοτικού οργανισμού ΡΟΔΑ. Δωρεάν μετακίνηση των ανέργων και των στρατευμένων. Δρομολόγια που να εξυπηρετούν τις ανάγκες των εργαζομένων και των στρατευμένων.
  • Ενίσχυση των μέτρων αντιπυρικής προστασίας, αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής θωράκισης.
  • Αντιμετώπιση των προβλημάτων ύδρευσης και άρδευσης που είναι ιδιαίτερα οξυμένα τα τελευταία χρόνια.

Τέλος τόσο ο Τ. Πότσος όσο και ο Κώστας Γιαννόπουλος Γραμματέας της Τ.Ε. Ν. Δωδεκανήσου του ΚΚΕ κάλεσαν σε συνέχιση και ανάπτυξη της δράσης όλων μπροστά στη μάχη των βουλευτικών εκλογών της 7ης του Ιούλη. Τόνισαν την ανάγκη αποκάλυψης των ευθυνών τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ, αλλά και του ΚΙΝΑΛ(ΠΑΣΟΚ) που επιχειρεί να εμφανιστεί «αθώο του αίματος», όταν ο δικός του πρωθυπουργός ο Γ. Παπανδρέου και από το έδαφος της Δωδεκανήσου (Καστελόριζο) ανακοίνωσε το πρώτο μνημόνιο που τσάκισε το λαό. Την αποχή και την αδράνεια την θέλει το σύστημα για όσους δεν τους έχει στο χέρι, γι’ αυτό και η αντίθεση των εργαζομένων στην αντιλαϊκή πολιτική πρέπει να εκφραστεί με στήριξη του ΚΚΕ, τη μόνη σταθερή δύναμη στο πλευρό του λαού.

Τα δύο στελέχη του ΚΚΕ τόνισαν επίσης την ανάγκη αποκάλυψης του ρόλου και του χαρακτήρα της ναζιστικής Χρυσής Αυγής,  που συνεχίζει να παρουσιάζεται ιδιαίτερα ισχυρή στα Δωδεκάνησα με την ανοχή όλων των αστικών μνημονιακών δυνάμεων.

Τέλος επεσήμαναν την ανάγκη επαγρύπνησης και ετοιμότητας όλων των αγωνιστών καλύπτοντας εκτός των άλλων όλα τα εκλογικά τμήματα ως το πιο μικρό χωριό, για να αποτραπούν  ενέργειες σε βάρος του κόμματος σαν αυτές που παρατηρήθηκαν ακόμα και μέσα σε εκλογικά τμήματα κατά τις εκλογές της 26ης του Μάη.

Ρόδος 7/6/2019

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...