Σύσκεψη για τα προβλήματα της Κρεμαστής στο δημαρχείο Ρόδου

Ο Πρόεδρος  και το Κοινοτικό Συμβούλιο της Κρεμαστής, συζήτησαν τα προβλήματα που χρειάζονται προώθηση και λύση με το Δήμαρχο κύριο Στάθη Κουσουρνά. Στη σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Νίκος Κεφαλάκης, ο Αντιπρόεδρος κ, Γιάννης Κλαδάκης οι Σύμβουλοι κ. Νίκος Παυλίδης και ο κ. Άγγελος Ανανίας. Επίσης ο Χωρικός Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Κυριακούλης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μιχάλης Χριστοδούλου. Ο Δήμαρχος έδειξε ενδιαφέρον να προωθήσει την επίλυση όσων δίκαιων αιτημάτων συζητήθηκαν και ορισμένα πήραν το δρόμο της υλοποίησης.
Κύριε Δήμαρχε,
παρακαλούμε να ενεργήσετε, ώστε έργα που εξελίσσονται να αποπερατωθούν και μελέτες που άρχισαν να ολοκληρωθούν.
Η Βιβλιοθήκη Κρεμαστής που τρία χρόνια εργαστήκαμε, ίσως δεν προλάβουμε να ολοκληρώσουμε την αναστήλωσή της. Ο εργολάβος Καμπαστάνας Θεόδωρος δε συνεχίζει τις εργασίες λόγω μη τοποθέτησης των κουφωμάτων των οποίων ο διαγωνισμός ήταν άγονος.
Ο Κρεμαστενός ποταμός δημιούργησε καταστροφές στη θεομηνία της 22-11-2013 και 2-01 - 2014 και δε συμπεριεληφθη η Κρεμαστή στα αντιπλημμυρικά έργα του προγράμματος της Περιφέρειας. Ακόμη τα κατεστραμμένα τμήματα των παραποτάμιων δρόμων δεν αποκαταστάθηκαν και η εκβάθυνση του τμήματος γεφύρι - ακτή επιβάλλεται να γίνει άμεσα καθώς και η αποκατάσταση της ακτής.
Το νηπιαγωγείο δεν καταφέραμε να το εντάξουμε σε πρόγραμμα γιατί οι διαδικασίες που απαιτούνται δεν είναι σε προτεραιότητα των δημοτικών υπηρεσιών.
Το Λύκειο διαθέτει τρεις αίθουσες προκατασκευασμένες και χρειάζεται άλλες δύο. Ζητήσαμε προσθήκη αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και τέσσερις διδασκαλίας. Οι διαδικασίες υλοποίησης τρέχουν με αργούς ρυθμούς.
Το 2ο Δημοτικό Σχολείο, ιδρυμένο από το 2005, κινδυνεύει να καταργηθεί. Το 1ο Δημοτικό Σχολείο ασφυκτιεί από υπερπληθυσμό. Είναι η τελευταία μας ευκαιρία να ενοικιάσουμε κτίσμα κατάλληλο για διδακτήριο.
Κάστρο :  η στατική μελέτη δεν ολοκληρώθηκε. Η ένταξή του σε πρόγραμμα χρειάζεται τη δική σας μεσολάβηση.
Το δημοτικό στάδιο έχει πολλά προβλήματα. Τουαλέτες άθλιες, οι εξέδρες έχουν πολλά στατικά προβλήματα και ο αγωνιστικός χώρος χρειάζεται βελτίωση. Ο ΔΟΠΑΡ και οι Τεχνικές Υπηρεσίες πρέπει να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους.
Για την προστασία των ακτών από τη διάβρωση, οι όροι για την ανάθεση μελέτης είναι έτοιμοι από το Λιμενικό Ταμείο αλλά χρειάζεται πολιτική βούληση για την ένταξη σε Πρόγραμμα.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...