Σύντομα ανοίγει το Νοσοκομείο της Καρπάθου, του Μανώλη Δημελλά

 

«Μέχρι την πρώτη βδομάδα του Ιουλίου, εκτός απροόπτου, το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Καρπάθου θα μεταφερθεί στο κτήριο του Νοσοκομείου. Παράλληλα τρέχουν οι διαδικασίες ώστε να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες πράξεις και σύντομα να γίνει η σύσταση του  Νοσοκομείου Καρπάθου». Αυτή είναι η απάντηση του διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ, κ. Χρ. Ροιλού, στο θέμα του Νοσοκομείου Καρπάθου. 

Στην πρόσφατη συνέντευξη του, ο κ. Δημάρχος, σημερινός πρόεδρος του Κ.Υ. Καρπάθου, είχε μιλήσει πρώτος για την επικείμενη μεταφορά προσωπικού και αναστάτωσε τους Καρπάθιους. Πολλοί διαφώνησαν μαζί του, κάποιοι μάλιστα δεν πίστεψαν στα λόγια του. Σήμερα ο κ. Ροιλός επιβεβαιώνει το άμεσο άνοιγμα του Νοσοκομείου της Καρπάθου.

Ο διοικητής της 2ης ΔΥΠΕ απάντησε στις απορίες μας και φάνηκε πρόθυμος θα προχωρήσει σε κάθε δυνατή λύση, προκειμένου όπως επανέλαβε χαρακτηριστικά: «να μην μένουν τέτοια κτήρια κενά και ανεκμετάλλευτα».  

Όπως μας είπε χαρακτηριστικά: «πολύ σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί η σύσταση και θα μιλάμε πια για το Νοσοκομείο της Καρπάθου». 

Όσον αφορά τα θέματα της πρόσβασης στο κτήριο, όπως το ζήτημα του κόμβου, μας αναφέρει ότι όλα μπορούν να λυθούν, αρκεί να υπάρχει καλή θέληση. Μάλιστα, για παράδειγμα, είπε ότι θα μπορούσε για ένα χρονικό διάστημα να λειτουργεί κάποιο γραφείο στο σημερινό κτήριο του Κέντρου Υγείας και εκεί να γράφουν φάρμακα οι ασθενείς που δυσκολεύονται να πάνε στο νέο κτήριο, βέβαια επανέλαβε ότι σήμερα υπάρχει και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Στο θέμα του προσωπικού ανέφερε ότι «καταβάλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να επανδρωθεί με το απαραίτητο προσωπικό και εκτός από το υπουργείο υγείας ακόμη και ο υπουργός επικρατείας, κ. Γ. Γεραπετρίτης, έχει δείξει το ενδιαφέρον του.  Με το σημερινό προσωπικό γίνεται η αρχή, επίσης κάνουμε συμβάσεις ενός έτους για τα τμήματα συντήρησης και καθαριότητας του κτηρίου, μέχρι να ολοκληρωθούν οι προσλήψεις. Μάλιστα έχουμε δεχτεί αρκετές αιτήσεις. Την ίδια στιγμή παλεύουμε με κάθε τρόπο το θέμα της στελέχωσης ιατρικού δυναμικού».

Ο κ. Ροιλός μαζί με τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Γκοτζαμάνη προγραμματίζουν ταξίδι και θα επισκεφθούν μέσα στο καλοκαίρι την Κάρπαθο. Θα δουν από κοντά τα όποια θέματα προκύψουν από τη λειτουργία του Νοσοκομείου της Καρπάθου.

Πως θα λυθεί το κρίσιμο θέμα της υποστελέχωσης; Οι απαντήσεις είναι μονολεκτικές και δύσκολες, ακόμη και από τους πιο καλοπροαίρετους πολίτες.

Από την άλλη ο διοικητής της 2ης ΔΥΠΕ είναι ξεκάθαρος «τέτοια κτήρια είναι άδικο να μένουν κενά». 

Όπως δείχνουν τα σημάδια πριν από το τέλος του καλοκαιριού η Κάρπαθος, τουλάχιστον στα χαρτιά, θα έχει (επιτέλους) Νοσοκομείο! 

Άραγε η τοπική κοινωνία μπορεί να συσπειρωθεί και να απαιτήσει με δράσεις - αγωνιστικές κινητοποιήσεις την άμεση στελέχωση του; 

ή μήπως η πιθανή λύση βρίσκεται σε διαφορετικό δρόμο; Άραγε ο Δήμος, η περιφέρεια, ακόμη και οι επιχειρηματίες της Καρπάθου, είναι σε θέση να βάλουν το χέρι στη τσέπη και να δημιουργήσουν ελκυστικά κίνητρα ώστε προσκαλέσουν τους γιατρούς που θα το στελεχώσουν;

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...