Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου: Μερικές αναγκαίες διευκρινήσεις απο την Περιφέρεια - Ακραία αντίδραση Περιφερειακής Αρχης: Εσεις ευθύνεστε για τα ψεύδη!!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μερικές αναγκαίες διευκρινήσεις

 

Μετά την χθεσινή (21/08/2023) ανακοίνωση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και χωρίς καμία διάθεση απολογίας αλλά  για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, κυρίως για τους πολίτες του νησιού μας, διευκρινίζουμε τα ακόλουθα:

 

  1. Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου μετά την φετινή καταστροφική δασική πυρκαγιά στο νησί μας εξέδωσε δύο ανακοινώσεις με τις οποίες εξέφραζε την αντίθεσή του:

  1. Στην απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την δημιουργία ελεγχόμενου χώρου για τα ελάφια της Ρόδου. Εξηγήσαμε τους λόγους με αναφορές σε  δημοσιευμένες μελέτες και ουδέποτε αναφερθήκαμε σε ηλεκτροφόρα καλώδια  για την περίφραξη της προτεινόμενης από την Περιφέρεια περιοχής συγκέντρωσης των ελαφιών dama dama στο Φράγμα του Γαδουρά (δείτε για παράδειγμα την ανακοίνωση εδώ:  https://www.dimokratiki.gr/08-08-2023/anakoinosi-tou-syllogou-prostasias-perivallontos-rodou-gia-tin-apofasi-tou-perifereiakou-symvouliou-gia-dimiourgia-elegchomenou-chorou-gia-ta-elafia/ ) .
  2. Στο ενδεχόμενο να επιτραπεί το κυνήγι σε ολόκληρο το νησί της Ρόδου. Και πάλι εξηγήσαμε και τεκμηριώσαμε τους λόγους για την πρότασή μας αυτή(δείτε για παράδειγμα την ανακοίνωση εδώ:https://www.rodiaki.gr/article/499391/syllogos-prostasias-periballontos-rodoy-na-apagoreytei-to-kynhgi-se-oloklhro-to-nhsi-ths-rodoy ).

  1. Oι ανακοινώσεις με τις θέσεις μας δημοσιεύτηκαν σε δύο δελτία τύπου στον τοπικό τύπο και ήταν γραμμένες με τρόπο που να γίνονται κατανοητέςκαι από τους πλέον κακόβουλους των αναγνωστών.
  2. Οι υπόλοιπες ανακοινώσεις που διακινήθηκαν σε εθνικό επίπεδο αποτελούν ευθύνη των οργανώσεων που τις εξέδωσαν.
  3. Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος είναι Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο σε αντίθεση με έμμισθους κονδηλοφόρους και άλλους παράγοντες που κατέχουν έμμισθες θέσεις στη διοίκηση. Καθήκον των δεύτερων είναι να σέβονται την κοινωνία των πολιτών και όχι να την υβρίζουν όποτε δεν συμφωνούν με τις απόψεις της, ακόμα και αν τις θεωρούν λανθασμένες.
  4. Ο εκφοβισμός και το επικοινωνιακό bullying δεν τιμά κανέναν και φυσικά δεν πτοεί τους πολίτες, αντίθετα τους κάνει πιο αποφασιστικούς.

 

 

Από το ΔΣ του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Έμμεση ομολογία του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου, ότι ευθύνεται για τις ψευδείς θέσειςπεριβαλλοντικών οργανώσεων κατά της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

 

Ανέλαβε ρόλο “συνηγόρου υπεράσπισης” αφού προηγουμένως τις παρέσυρε και τις εξέθεσε με ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς για τα ελάφια

 

Με έκπληξη είδαμε σήμερα τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου να απαντά σε χθεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία είχε ως αποδέκτες την Πανελλαδική Φιλοζωική καιΠεριβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο) και την  Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή ΖωοφιλικώνΣωματείων, με αφορμή κοινή επιστολή τους, που έβριθε ψευδών, ανυπόστατων και συκοφαντικών ισχυρισμών σε βάρος της Περιφέρειας, όσον αφορά το ζήτημα των ελαφιών DamaDama.

Παρότι στο Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας καμία αναφορά δεν υπήρξε στον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου, για ποιον λόγοέκρινε σκόπιμο να εμφανιστεί σε ρόλο συνηγόρου υπεράσπισης των δύο οργανώσεων;

Γιατί ο Σύλλογος Περιβάλλοντος αισθάνθηκε την ανάγκη  της απολογίας , όπως χαρακτηριστικάαναφέρει στην σημερινή του ανακοίνωση;

Μια ανακοίνωση που, εν τέλει, συνιστά έμμεσηομολογία για το ποιος «προμήθευσε» τις δύο περιβαλλοντικές οργανώσεις με επιχειρήματα  κατά της Περιφέρειας, ποιος κρύβεται πίσω τους  και ποιος υπαγόρευσε το περιεχόμενο της επιστολής τους. Τι χρείανέχομεν μαρτύρων; «Καρφώθηκαν» μόνοι τους οι κύριοι του ΔΣ του Συλλόγου!

Μήπως οι δύο περιβαλλοντικές οργανώσεις, μετά το φιάσκο που τις εξέθεσε, απαίτησαν την αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψής τους; Πολύ πιθανό!

Όσο για την αναφορά περί Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου, για να υπογραμμίσουν έτσιτο … αγνό των προθέσεών τους, ας μας επιτρέψει το Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου να διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας, ως προς το τι είδους κέρδος επιδιώκει κανείς να προσποριστεί με τη δράση του.

 

 

Το Γραφείο Τύπου

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΕΝΘΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ Ρόδος20-11-2023 Με βαθύτατη ευγνωμοσύνη...
Επικήδειος ΣτέργουΦ. Χατζηδιάκου   Πολυαγαπημένε μου πατέρα, Καλούμαι σήμερα από αυτό...
Δημήτρης Γάκης: Αποχαιρετούμε σήμερα τον άοκνο και χαλκέντερο Δήμαρχο της Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο...
Ο Βασίλης Παπανικόλας σχολιάζοντας την ανάρτηση του τεως δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου για το...