Σύλλογος ΔΕΠ Π. Αιγαίου: Έξω η Αστυνομία από τα Πανεπιστήμια!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΕΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Έξω η Αστυνομία από τα Πανεπιστήμια!
7 Σεπτεμβρίου 2022


Με το ξεκίνημα της εξεταστικής περιόδου, η κυβέρνηση της ΝΔ έδειξε πώς εννοεί την κανονικότητα στο Πανεπιστήμιο των «νέων οριζόντων». Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία έκανε την πρώτη της εμφάνιση στις πύλες του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ συνοδευόμενη από ισχυρή παρουσία ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και άλλων κατασταλτικών δυνάμεων. Απέναντι τους βρήκαν ανθρώπινα τείχη από φοιτητές κι εργαζόμενους αποφασισμένους να υπερασπιστούν δημοκρατικές κατακτήσεις και να αποσυρθεί η πανεπιστημιακή αστυνομία εδώ και τώρα.

Μετά από την πρόσφατη συνάντηση της ηγεσίας της ΕΛΑΣ με τους πρυτάνεις των ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΟΠΑ και ΑΠΘ, και τις εξαγγελίες για είσοδο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στις αρχές του Οκτώβρη, κυβέρνηση και Πανεπιστημιακές ηγεσίες, επέλεξαν το στοιχείο του «αιφνιδιασμού» για την εγκατάσταση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Ας το γνωρίσουν όλοι τους καλά: οι αλλεπάλληλες αναβολές της εγκατάστασης των ΟΠΠΙ στα ΑΕΙ που επέβαλε το Πανεπιστημιακό κίνημα θα συνεχισθούν.

Η κυβερνητική εμμονή για την εγκατάσταση της Αστυνομίας επιβεβαιώνει την απόσταση που έχουν οι σχεδιασμοί των κυβερνώντων για το ρόλο και τη νέα αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου-Επιχείρηση από τις πραγματικές ανάγκες τις δικές μας, των φοιτητών μας, των γονιών τους, της κοινωνίας. Τα Πανεπιστήμια έχουν ανάγκες σε προσωπικό, σε διδάσκοντες, σε υποδομές, σε ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας. Εκεί να διοχετευθούν τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που δίνει η κυβέρνηση για τη σύσταση αστυνομίας στα Πανεπιστήμια.

Καταδικάζουμε τους σχεδιασμούς για είσοδο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, τον αυταρχισμό και την καταστολή στα Πανεπιστήμια, δε δεχόμαστε να εργαζόμαστε σε καθεστώς αστυνόμευσης και τρομοκρατίας.

Ενώνουμε τη φωνή μας με αυτές των φοιτητών και των εργαζομένων στα Πανεπιστήμια:
Έξω η Αστυνομία από τα Πανεπιστήμια!

_________________________________

Σελίδα για συλλογή υπογραφών:
https://sites.google.com/view/ipografes-katastoli-aei/κάλεσμα

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Με μια αναισθησιολόγο λειτουργεί ουσιαστικά και πάλι το νοσοκομείο Ρόδου, παρά τις υποσχέσεις για...
Ζητήσαμε μια δήλωση του τέως δημάρχου Ρόδου Στάθη Κουσουρνά για την πολύκροτη δίκη για τις...
Ομόφωνα το μικτό ορκωτό δικαστήριο της Κω αποφάσισε οτι είναι αθώοι για όλες τις κατηγορίες που...
Ηχηρό μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε σήμερα ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης,...