Σύλλογος Γονέων Μαθητών Ρόδου: Δεχτήκαμε επίθεση απο τον περιφερειάρχη για το ...θράσος μας να ζητάμε την επίλυση των προβλημάτων των σχολείων μας!....

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ – ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ – ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ – ΕΝΙΑΙΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠ.Α.Λ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

Υψηλάντη 42 – Ρόδος- enosigmrodou@gmail.com-τηλ. 6983.760.178-6973.601.108

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Την Παρασκευή 23/10 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας από την Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Ρόδου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Ο σκοπός της συγκεκριμένης διαμαρτυρίας ήταν να παραδοθούν στην περιφέρεια δύο υπομνήματα αιτημάτων για μεγάλα προβλήματα που απασχολούν πολλά χρόνια την σχολική κοινότητα στο νησί μας. Προβλήματα που με την πανδημία οξύνθηκαν ακόμα περισσότερο.

Το πρώτο υπόμνημα αιτημάτων αφορά την ασφαλή μεταφορά όλων των μαθητών από και προς τα σχολεία και το δεύτερο υπόμνημα αναφέρεται στην ανάγκη να ανεγερθούν νέα σχολικά κτίρια στο νησί. Τα υπομνήματα αυτά πέρα από τα αιτήματα, κάνουν αναφορά στα προβλήματα που είναι γνωστά σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς χρόνια τώρα.

Αντιπροσωπεία της Ένωση Γονέων συναντήθηκε με το περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκο και τον αρμόδιο περιφερειακό σύμβουλο κ. Μπάρδο για να τους παραδώσουν τα δύο υπομνήματα. Στην συνάντηση αυτή δεν δόθηκε καμιά συγκεκριμένη απάντηση στα αιτήματα ούτε δέσμευση ότι έστω θα συζητηθούν στο περιφερειακό συμβούλιο ώστε να βρεθούν κάποιες λύσεις. Αντίθετα ο ίδιος ο περιφερειάρχης επιτέθηκε στην αντιπροσωπεία της Ένωση Γονέων, επειδή είχε το «θράσος» να ζητήσει από την περιφέρεια να συνδράμει στην επίλυση αυτών των προβλημάτων.

Στο δελτίου τύπου της περιφέρειας συνεχίζεται η αναιτιολόγητη επίθεση στην Ένωση Γονέων, ενώ δεν δίνεται καμία απάντηση για τα προβλήματα με την μεταφορά των μαθητών που είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της περιφέρειας, απλά μας λένε πως ότι ήταν να κάνουν το έκαναν. Όσο για το αίτημα να αυξηθούν γενναία τα κονδύλια στο προϋπολογισμό της περιφέρειας για την ανέγερση νέων σύγχρονων δημόσιων σχολείων στο νησί της Ρόδου, μας απαντάνε τι κονδύλι προβλέπουν για επισκευές των σχολείων, δηλαδή απαντάνε σε διαφορετικό θέμα ρίχνοντας την μπάλα στην εξέδρα.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Ρόδου και οι Σύλλογοι Γονέων αγωνιζόμαστε για να έχουν τα παιδιά μας ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο και καλύτερη μόρφωση. Σε αυτό τον αγώνα μας υποκινούν μόνο τα μεγάλα προβλήματα που έχουν τα σχολεία στο νησί μας και αυτά θα συνεχίσουμε να τα θέτουμε και στην Κυβέρνηση και στην Περιφέρεια και στον Δήμο. Το παλιό κόλπο της επικάλυψης αρμοδιοτήτων που όλοι δηλώνουν αναρμόδιοι και κάνουν μπαλάκι γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές όταν διεκδικούν δεν μπορεί να συνεχίζεται.

Κλείνοντας, εξακολουθούμε να ζητάμε δημόσια από την περιφερειακή αρχή άμεσα στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο να τεθούν τα υπομνήματα μας προς συζήτηση και να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις.

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ.

26/10/2020

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...