Σύλληψη ημεδαπών για παραβίαση κατάσχεσης και υπεξαίρεση στην Κω

Σύλληψη ημεδαπών για παραβίαση κατάσχεσης και υπεξαίρεση στην Κω

- Στη σύλληψη πέντε (05) ημεδαπών, ηλικίας 40, 54, 57, 56 και 31 ετών προέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κω, για παράβαση του άρθρου 177 του Π.Κ. (παραβίαση κατάσχεσης) και του άρθρου 375 του Π.Κ. (υπεξαίρεση) καθώς και ενός ημεδαπού ηλικίας 49 ετών για παράβαση του άρθρου 177 του Π.Κ.

Συγκεκριμένα, μετά από αιφνίδιο και συντονισμένο έλεγχο στελεχών της Λιμενικής Αρχής Κω, που διενεργήθηκε σε μεσεγγυούχους κατασχεμένων σκαφών – κινητήρων διορισμένων από την προαναφερόμενη Λιμενική Αρχή, διαπιστώθηκε πληθώρα ελλείψεων σε υπό μεσεγγύηση σκάφη και κινητήρες. Συγκεκριμένα, κατά τον έλεγχο δεν βρέθηκαν συνολικά είκοσι τέσσερις (24) κινητήρες σκαφών καθώς και ένα πολυεστερικό ταχύπλοο σκάφος. Παράλληλα, ο μεγαλύτερος όγκος των κατασχεμένων αντικειμένων βρισκόταν εκτεθειμένος σε χώρους χωρίς μέριμνα προστασίας σε καιρικά φαινόμενα.

Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω, αρκετά από αυτά έχουν υποστεί εκτεταμένες φθορές και έχει μειωθεί η εμπορική τους αξία, η οποία αποφέρει οικονομική ζημιά για το Ελληνικό δημόσιο.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω, ενώ η εκτιμώμενη οικονομική ζημιά από τα απολεσθέντα κατασχεμένα σκάφη – κινητήρες σύμφωνα με εκθέσεις επαλήθευσης Τελωνείου Κω ανέρχεται στο ποσό των τριάντα χιλιάδων οχτακοσίων (30.800 €) ευρώ.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Σιγή ιχθύος από το Δήμο Ρόδου για το Εθνικό Θέατρο - Ο Δήμος δεν απαντάει ούτε στην Πρόεδρο...
Έναρξη δρομολογίων από Σάμο 5 Απριλίου 2021 - Η Dodekanisos Seaways συνεχίζει να στέκεται στο...
Σ. Καραταπάνης “Αφρονες και επώνυμοι” μας έφεραν στο “βαθύ κόκκινο”. - «Κάποιοι άφρονες και...
Στην προσωπική τους εμπειρία για τον καθοριστικό ρόλο των εμβολίων στη ζωή μας, με αφορμή και το...