Σύλληψη αλλοδαπών στη Ρόδο

Πρώτες πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ρόδου ενημερώθηκε, από το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Συντονισμού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι το Φ/Γ πλοίο «LUEBECK» σημαίας Λιβερίας διέσωσε τρεις (03) αλλοδαπούς από ιστιοφόρο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή ΔΒΔ ν. Καρπάθου και κατευθύνεται στη θαλάσσια περιοχή Αρχαγγέλου ν. Ρόδου προκειμένου να τους αποβιβάσει.

Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μετέβη στην περιοχή και παρέλαβε τους τρεις (03) αλλοδαπούς από το ανωτέρω Φ/Γ πλοίο και τους μετέφερε με ασφάλεια στη Λιμενική Αρχή Ρόδου.

Από την διερεύνηση του περιστατικού διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω επέβαιναν στο Ι/Φ σκάφος «FREEDOM», το οποίο εγκατέλειψαν διότι βρισκόταν σε δυσχερή θέση, ενώ επρόκειτο να μεταβούν στο Μαυροβούνιο όπου θα παραλάμβαναν ικανό αριθμό μεταναστών με σκοπό να τους προωθήσουν στην Ιταλία. Από τον κ. Εισαγγελέα διετάχθη η σύλληψη τους για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και πρόκληση ναυαγίου.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Σε αυστηρό ύφος ο πρώην δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς απάντησε στον νυν Αλέξη Κολιάδη για τα όσα...
  Ψευδείς χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Αλεξάνδρου Κολιαδη, ο  πρόεδρος του Γ´...
Την έλλειψη νεφρολόγου και κέντρου αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο της Καρπάθου επισημαίνει σε επιστολή...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...