Σωματείο Οικοδόμων Ρόδου: Να ερευνηθεί το δυστύχημα που κόστισε τη ζωή του συναδέλφου μας - Παίζουμε τη ζωή μας κορώνα-γράμματα για ένα μεροκάματο!!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤ/ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΡΟΔΟΥ

- Ρόδος, 24/12/2021

- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     Το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ρόδου εκφράζει καταρχήν θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του οικοδόμου Γιάννη Χατζηπαυλή που έχασε τη ζωή του για το μεροκάματο.

     Άμεσα, χωρίς καμία καθυστέρηση πρέπει να ερευνηθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος. Να μεταβεί τώρα κλιμάκιο του ΚΕΠΕΚ Πειραιά στην περιοχή.

     Το γεγονός ότι ο εργάτης σκοτώθηκε πέφτοντας από μεγάλο ύψος μέσα στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της πόλης, την ώρα που ο κόσμος έκανε τα χριστουγεννιάτικα ψώνια του, είναι ενδεικτικό για το πού έχει φτάσει η κατάσταση στο νησί σε ότι αφορά τα μέτρα Υγείας και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

     Είναι τεράστιες οι ευθύνες των κυβερνήσεων που αποψίλωσαν τον ελεγκτικό μηχανισμό, που έχουν αφήσει το νησί της Ρόδου 120.000 κατοίκους και μεγάλη οικονομική δραστηριότητα χωρίς Τεχνική Επιθεώρηση Εργασίας. Μάλιστα, αυτές τις μέρες, σαν να μην έφτανε αυτό, η Κυβέρνηση προχωρά τη μετατροπή του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας σε Ανεξάρτητη Αρχή όπως προβλέπει ο νόμος Χατζηδάκη. Αυτή η εξέλιξη θα κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα.

     Στην πραγματικότητα δεν γίνεται κανένας έλεγχος για επαγγελματικό κίνδυνο, ενώ ακόμα και όταν γίνονται σοβαρά ή και θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα η  καθυστέρηση είναι τόσο μεγάλη που δεν μπορεί να διερευνηθεί τίποτα.

     Απαιτούμε μέτρα Υγείας και Ασφάλειας στο κάθε γιαπί και όπου δουλεύουν οικοδόμοι!!    Απαιτούμε να δουλεύουμε με ασφάλεια χωρίς να κινδυνεύουμε και να παίζουμε τη ζωή μας κορώνα-γράμματα για ένα μεροκάματο!!

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΚΑΨΑΛΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ                                                                          ΤΡΙΠΟΛΙΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...