Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Ρόδου: Προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για τη μεταφορά ηλικιωμένης από το νοσοκομείο....

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Ρόδου, προσπαθεί δυστυχώς να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα σχετικά με την μεταφορά ηλικιωμένης απο το νοσοκομείο, μετά απο νοσηλεία, στο σπίτι της με αυτοκίνητο --κλούβα όπως αποκάλυψε η εφημερίδα "Ροδιακή". Ο ισχυρισμός του ΕΚΑΒ είναι οτι τέτοιες μεταφορές ασθενών δεν κάνει, πρέπει να γίνει απο το νοσοκομείο!.... Να επαναλάβουμε και εμείς κάτι που έχει ειπωθεί επίσημα απο την Πρόεδρο των Νοσοκομειακών Γιατρών Ρόδου Πολύμνια Γαλανού, οτι αφού αρνείται το ΕΚΑΒ να μεταφέρει τέτοια περιστατικά, ας δώσει πίσω το ένα ασθενοφόρο και τους εργαζόμενους που παραχωρήθηκαν απο το νοσοκομείο στο τοπικό ΕΚΑΒ!. Περιστατικά τέτοια δεν τιμούν κανένα....

Η ανακοίνωση των εργαζομε΄νων τυ ΕΚΑΒ: Με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας Ροδιακή με τίτλο ''Μεταφορά ασθενή στην οικία της με επαγγελματική κλούβα'', το Σωματείο Εργαζόμενων ΕΚΑΒ Ρόδου εκφράζει τη λύπη του για την ταλαιπωρία που υπέστη η ασθενής συμπολίτισσά μας και η οικογένειά της.

Για πολλοστή φορά ενημερώνουμε όλους τους συμπολίτες μας ότι κύρια αρμοδιότητά του ΕΚΑΒ, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, είναι το επείγον περιστατικό.

Τα εξιτήρια και οι δευτερογενείς διακομιδές είναι αρμοδιότητα των νοσοκομείων.

Ως σωματείο, ήδη από τις 18 Σεπτεμβρίου έχουμε ενημερώσει την 2 ΥΠΕ, την διοίκηση του ΓΝ Ρόδου και όλες τις κλινικές, ότι από 16 Οκτωβρίου δεν θα εκτελούνται δευτερογενείς διακομιδές σε βάρος των επείγοντων περιστατικών.

Η διοίκηση του νοσοκομείου δεν κατάφερε να δώσει λύση με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των συμπολιτών μας.

Αντιλαμβανόμενοι το αδιέξοδο, στην τελευταία από τις συναντήσεις μας, προτείναμε την διάθεση δύο διασωστών και ασθενοφόρου μέχρι να υπάρξει λύση από το νοσοκομείο.

Με χθεσινή απόφαση του προέδρου κ. Τσακαλιού Κυριάκου και με τη συγκατάθεση όλων των εργαζόμενων, ασθενοφόρο, σήμερα Σάββατο, εκτελεί όλα τα εξιτήρια λόγω των Χριστουγέννων.

Από Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023, η διαχείριση των δευτερογενών διακομιδών θα πραγματοποιείται από το νοσοκομείο και θα εκτελείται από το ΕΚΑΒ, μέχρι την οριστική εξεύρεση λύσεως από την διοίκηση του νοσοκομείου.

Με εκτίμηση

Πρόεδρος
Κυριάκος Τσακαλιός

Γραμματέας
Παναγιώτης Σπανός

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Την έλλειψη νεφρολόγου και κέντρου αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο της Καρπάθου επισημαίνει σε επιστολή...
Γνωρίζουμε τι έγινε στις δημοτικές εκλογές στο δήμο Ρόδου και πως βγήκε το αποτέλεσμα αλλά τώρα στο...
Οχτώ το πρωί, σήμερα και το δημαρχείο της Ρόδου δείχνει την απόλυτη παρακμή που βιώνει το νησί εδώ...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...