Σχόλιο του Τ.Σ Ρόδου της ΚΝΕ για την κατάσταση στις εστίες του Πανεπιστημίου

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ Τ.Σ. ΡΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Η πανδημία ανέδειξε ακόμα εντονότερα από κάθε άλλη φορά τις τραγικές ελλείψεις σε υποδομές, εστίες και άλλα πάγια ζητήματα που αποτελούν αναγκαιότητα για τη διαμονή των φοιτητών. Η πολιτική αυτής της κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων, είναι εκείνη που υποχρεώνει οι φοιτητές και οι οικογένειες τους να βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη κάθε χρόνο για τη διαμονή τους και τη φοίτησή τους. Τα τσουχτερά νοίκια στο νησί και η αβεβαιότητα για το αν και πως θα ανοίξουν οι σχολές, η οποία αφήνει κυριολεκτικά τόσους πρωτοετείς στον αέρα, αναδεικνύουν όλο και πιο πολύ την αναγκαιότητα για άμεσα μέτρα στήριξης της φοιτητικής κατοικίας για όλους όσους έχουν ανάγκη.

Οι ήδη μειωμένες κλίνες των εστιών του νησιού που σε κανονικές συνθήκες δεν ήταν επαρκείς για όλους τους φοιτητές (μόλις το 4% των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου έπαιρνε δωμάτιο) μειώθηκαν και άλλο μετά την αποχώρηση ξενοδοχείου από το διαγωνισμό. Αντί λοιπόν, το Πανεπιστήμιο και το κράτος να φροντίσουν ώστε να καλυφθούν οι διαρκείς ελλείψεις και να διασφαλιστεί η υγεία των φοιτητών όλο το διάστημα που ο λαός και η νεολαία ήταν σπίτι, αποφάσισαν να κάνουν τα ήδη πολύ μικρά δωμάτια δίκλινα, κόντρα στις συστάσεις των ειδικών, με αποτέλεσμα να στοιβάζονται 2 φοιτητές σε… 20-25 τετραγωνικά μέτρα! Την ίδια στιγμή που μας λέει η σχολή ότι δεν έχουν «σάλιο» για να καλύψουν τις ανάγκες των φοιτητών και καθιστούν τις εστίες υγειονομική βόμβα, χρηματοδοτείται με 12 εκ. ευρώ(!) για προγράμματα για την... “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία».

Μπροστά σε αυτά τα οξυμένα προβλήματα που συναντάμε στην προσπάθειά μας να σπουδάσουμε ολοκληρωμένα, δε χωράει κανένας εφησυχασμός και εμπιστοσύνη στη κυβέρνηση και τη διοίκηση. Καλούμε κάθε φοιτητή και ιδιαίτερα τους εστιακούς να πάρουν τη κατάσταση στα χέρια τους οργανώνοντας τον αγώνα το αμέσως επόμενο διάστημα κόντρα σε όλους όσους θέλουν να θυσιάσουμε τις σπουδές και τη υγεία μας στο βωμό του κέρδους!

ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΣΤΙΑΚΟΣ ΜΟΝΟΣ!

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...