Σχόλιο του Κοσμά Σφυρίου για τις πρόωρες εκλογές

Κοσμάς  Σφυρίου-Συναινετική επιλογή υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας δεν επιδιώχθηκε από τον κ. Σαμαρά (περιορίστηκε μόνο στο πλαίσιο της δικομματικής κυβέρνησης).
Συναίνεση στο πρόσωπο του κ. Δήμα και για αποτροπή πρόωρων εκλογών υπήρξε μόνο από τους μισούς (περίπου) ανεξάρτητους βουλευτές.
Οι εθνικές κοινοβουλευτικές εκλογές προκηρύχθηκαν, ήδη, για τις 25 Ιανουαρίου 2015.
    Η σύμπραξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ με τη Ν.Δ σε «κυβέρνηση εθνικής ανάγκης» (που άρχισε τον Νοέμβριο 2011 - επί προεδρίας Γιώργου Παπανδρέου και συνεχίστηκε από τον Ιούνιο 2012, μέχρι σήμερα - επί προεδρίας Βαγγέλη Βενιζέλου) ήδη τελείωσε. (Η λειτουργία της μέχρι τις εκλογές είναι, απολύτως, υπηρεσιακή - διαχειριστική).
Καλό θα ήταν να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας του συνταγματικού τόξου!
Αλλά, με την πόλωση μεταξύ Ν.Δ και ΣΥ.ΡΙΖ.Α, που «μαίνεται», αυτό είναι ουτοπικό.
Όμως, «κυβέρνηση εθνικής ανάγκης» θα είναι αναγκαιότητα (!) και μετά τις εκλογές.
Ποιά θα είναι η σύνθεση αυτής της κυβέρνησης, θα την αποφασίσει ο ελληνικός λαός.
    Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου  (που υπέγραψε δύο δανειακές συμβάσεις - Μάη 2010 και Οκτώβρη 2011 - με χώρες της Ε.Ε, με την Ε.Κ.Τ και με το Δ.Ν.Τ) έχει χρέος ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΗΝ  ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ,  όσες πικρίες κι
αν επικαλείται, για «υπονόμευση» και εγκατάλειψη της πρωθυπουργίας, αμέσως μετά την ψήφο εμπιστοσύνης, που πήρε από το σύνολο των βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Εξ άλλου την δική του στρατηγική (πέρα από επί μέρους διαφοροποιήσεις) ακολούθησε, τόσο ο Βαγγέλης Βενιζέλος,  όσο και η Ν.Δ, που έκανε στροφή 180 μοιρών (!), από την αντιμνημονιακή «ρότα», που ακολουθούσε μέχρι το Νοέμβρη του 2011.
    Το ΠΑ.ΣΟ.Κ,  αφού  δεν επιδίωξε, να επιβάλει  «κυβέρνηση  εθνικής  ανάγκης»  ή προσφυγή στον λαό – αρχές του 2010,  πριν την πρώτη δανειακή σύμβαση,  όχι  στα τέλη του 2011 και  μετά την υπογραφή της δεύτερης δανειακής σύμβασης – «πήρε στις πλάτες του» όλο το «ανάθεμα» των Ελλήνων πολιτών – κοινωνικά θύματα της κρίσης.
‘Ομως, απέδειξε υπεθυνότητα, σταθερότητα και ειλικρίνεια, από το 2010 μέχρι σήμερα, και παρ’ότι «εισπράττει» συντριπτικό πολιτικό κόστος, δεν «χαϊδεύει αυτιά». Στρατηγικός, σταθερός στόχος του ήταν - και παραμένει - ν’αποφύγει  η  Ελλάδα  την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Αυτό, τουλάχιστον, ας του αναγνωριστεί.
    Η Ν.Δ δημαγωγούσε, από την «έκρηξη» της κρίσης, μέχρι και τον Ιούνιο 2012. Όταν πήρε την πλειοψηφία, «την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενη» «έστριψε 180 μοίρες».
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, αν πάρει την πλειοψηφία στις 25 /1ου, αντιμετωπίζοντας την απτή πραγμα-
τικότητα, θα κάνει στροφή 180 μοιρών. Αν κρατήσει την προεκλογική «ρότα» ...!

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...