ΣΥΡΙΖΑ Ρόδου: Οι δύο υποψήφιοι περιφερειάρχες Νοτίου Αιγαίου να δεσμευθούν οτι θα αντιταχθούν στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας

Σε νέο μπαράζ   ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας  προχωρά η συγκυβέρνηση ΝΔ –ΠΑΣΟΚ βγάζοντας στο σφυρί  νέες εκτάσεις γης και ακίνητα. Μέσα από το  γνωστό για τις αδιαφανείς διαδικασίες πλέον ΤΑΙΠΕΔ  αυτή την φορά ετοιμάζεται να ξεπουλήσει με γρήγορες διαδικασίες στο μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα σε όλη την χώρα.
Συγκεκριμένα για την Ρόδο, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά  το ΤΑΙΠΕΔ έβαλε ήδη πωλητήριο σε  ακίνητο κοντά στην παραλία  της Ιξιάς καθώς και στο πρώην θεραπευτήριο της Ελεούσας.

Για μεν το κτήμα της Ιξιάς, το ΤΑΙΠΕΔ δημοσιοποίησε  ότι αφορά μία έκταση περίπου 85 στρέμματα με σκοπό την ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας και κέντρου ευεξίας ενώ για το πρώην θεραπευτήριο της Ελεούσας, η αξιοποιήσιμη έκταση των κτιρίων είναι περίπου 700 τ.μ. Και σε αυτή την περίπτωση στόχος είναι η δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας και κέντρου ευεξίας.
Μετά την εγκατάλειψη για δεκαετίες και την απαξίωση αυτών των ακινήτων η εκποίηση αυτών των μοναδικών δημοσίων ακινήτων στο  νησί μας, δεν λαμβάνει στο παραμικρό υπ' όψιν ούτε τις ανάγκες τις τοπικής κοινωνίας, ούτε τις ιδιαιτερότητές της, ούτε την τοπική, ιστορική, πολιτιστική και εμπορική σημασία των ίδιων των κτηρίων, αλλά ούτε και τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρουν στο Δημόσιο και στην περιοχή εάν αξιοποιηθούν με γνώμονα τις δημόσιες και κοινωνικές ανάγκες και με πλήρη και αποκλειστικό δημόσιο έλεγχο.
Η περίφημη «αξιοποίηση» ουσιαστικά σημαίνει  τεράστια κέρδη για τους επενδυτές και τους τουριστικούς ομίλους. Σημαίνει αποκλεισμό των κατοίκων από την παραλία της Ιξιάς.  Σημαίνει ανεξέλεγκτες επεμβάσεις  στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον της Ελεούσας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ  εκφράζει την αντίθεσή του στις μεθοδεύσεις παραχώρησης των δημόσιων ακινήτων στα κέρδη των ιδιωτικών συμφερόντων.  Οι  δύο υποψήφιοι περιφερειάρχες στον δεύτερο γύρο, κ. Χατζημάρκος  και κ. Μαχαιρίδης, πρέπει να δεσμευθούν άμεσα, ότι θα αντιταχθούν με όλες τις δυνατότητες που δίνει η διοίκηση της Περιφέρειας στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας  μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.

Το Γραφείο Τύπο

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...