ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: «Κακός σύμβουλος ο πανικός, Γιώργο»

Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου

- 13/ 1/ 2022

- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

- ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: «Κακός σύμβουλος ο πανικός, Γιώργο»

- Ο Γιώργος Χατζημάρκος τελεί υπό πλήρη πανικό. Τα αισχρά ψεύδη του, με αφορμή τις επικρίσεις που δέχεται για την ασεβή στάση του έναντι της ιστορίας του κτιρίου του πρώην Ελληνικού Προξενείου,  ομολογούν αυτόν τον πανικό.  

 

Στο ντελίριο ψεύδους, μετέχει τόσο η στρατιά των δημοσιογράφων που προσέλαβε στην Περιφέρεια, για να τον εξυμνούν ως «Μωυσή» του Νοτίου Αιγαίου, όσο και στενοί του συνεργάτες που συνηθίζουν -μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης- να εμφανίζονται ως… «βασιλικότεροι του βασιλέως». Κάπως πρέπει να δικαιολογούν το ψωμί τους οι μεν, τις… αυθαίρετες επιχειρηματικές τους επεκτάσεις/κατασκευές, οι δε. Λογικό.

 

 

Όσο αφορά στον ΦΟΔΣΑ, θα το επαναλάβουμε όσο πιο απλά γίνεται και ελπίζουμε, αυτή τη φορά, ο ίδιος να αντιληφθεί ότι το ψέμα του δεν έχει πλέον πόδια να σταθεί.

Ο ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου Α.Ε και το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης απορριμμάτων, φέρουν αποκλειστικά τη σφραγίδα της κυβέρνησης της ΝΔ, που ως υποτελής της υπηρετεί πιστά ο Γιώργος (γνωρίζει και τον λόγο που χρησιμοποιούμε το μικρό του όνομα).

Ο ΦΟΔΣΑ Νήσων Νοτίου Αιγαίου επί Κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, είχε μετόχους όλους τους δήμους. Δεν ήταν Α.Ε και δεν μετείχε η Περιφέρεια. Εμείς, ως Κυβέρνηση δεν θέλαμε να παραδώσουμε τη δημοτική  περιουσία σε εργολάβους και να επωμιστούν το βάρος τα νοικοκυριά.

Δεν είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτό.

Επιπλέον, θα μας πει επιτέλους γιατί δαπανήθηκαν 72.000 ευρώ για την συντήρηση του ήδη ανακαινισμένου Προξενείου –ήδη από το 2017-, και πού δόθηκε αυτό το ποσό;

 

Η κατάσταση θα ήταν για γέλια, αν δεν αφορούσε το μέλλον των νησιών μας.

Ένα μέλλον, που -δυστυχώς- προμηνύεται δυσοίωνο μ’ αυτούς που ανέλαβαν να το διαχειριστούν σε τοπικό και σε εθνικό επίπεδο.

Ποια είναι, αλήθεια, η θέση της Περιφέρειας στα τραγικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας των νησιών με τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό εν μέσω πανδημίας;

Ποια είναι η θέση της Περιφέρειας για την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια που ταλανίζουν τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά των νησιών; Θα κινηθεί δραστικότερα υπέρ της ΑΜΕΣΗΣ επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, τώρα που τα δημοσιονομικά της χώρας το επιτρέπουν και δεν υπάρχουν επιτροπείες και μνημόνια;  Απόλυτη σιωπή.

 

Τελικά με ποίων τα συμφέροντα είσαι Γιώργο;

Επιτέλους σταμάτα να γλύφεις την καραμελίτσα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Το αφήγημά σου ξέφτισε, από τη στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ δεν θέλει να τους επαναφέρει. Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο…

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...